Doğu'da Kış - Son Dakika
Güncel

Doğu'da Kış

Görüntü Dökümü : Yollardan görüntüler Vatandaşlardan görüntüler Cadde ve sokaklardan görüntüler Doğu'da kış Doğu Anadolu'da etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi nedeniyle Van'da 990, Muş'ta 217, Bitlis'te 124, Hakkari'de 24 olmak üzere bin 355 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı.

15.01.2016 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Yollardan görüntüler

Vatandaşlardan görüntüler

Cadde ve sokaklardan görüntüler Doğu'da kış

Doğu Anadolu'da etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi nedeniyle Van'da 990, Muş'ta 217, Bitlis'te 124, Hakkari'de 24 olmak üzere bin 355 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı.

Van'da devam eden kar yağışı nedeniyle 990 mahalleye ulaşım sağlanamıyor. Yağışın devam ettiği kentte, trafikteki sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Birçok vatandaş ulaşım için toplu taşıma araçlarını tercih ederken, araçlar kar yağışı nedeniyle daralan yollarda güçlükle ilerledi. İş yerlerini açan esnaf da küreklerle dükkanlarının önündeki karları temizlemeye çalıştı.

Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar yağışının yerini yarın güneşli havaya bırakacağı bildirilirken, vatandaşlar yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ tehlikesine karşı uyarıldı.

Muş

Muş'ta dün akşamdan beri aralıklara etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve ilçelere bağlı 217 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerin daha önce açtığı 368 köy yolundan 218'inin yeniden ulaşıma kapandığını söyledi. Yentür, gerek kent merkezi gerekse ilçelerde karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Karayolları 113. Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu da ekiplerin yol genişletme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü kaydetti. Muş- Kulp karayolunun yoğun kar ve tipi nedeniyle kapalı olduğunu anımsatan Ömeroğlu, kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı bölgede yağışın durmasıyla çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.

Muş-Kulp karayolunda çalışmaların devam ettiğini ifade eden Ömeroğlu, "Bölgede etkili olan yoğun tipi, ekiplerin çalışmasını engelliyor. Özellikle Kozma Dağı Bölgesinde açılan yol tekrar kapandı. Çalışmalarımızı zor şartlar altında da olsa sürdürmeye çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu'da Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement