Doktor, Meslektaşı İçin Suç Duyurusunda Bulundu - Son Dakika
Güncel

Doktor, Meslektaşı İçin Suç Duyurusunda Bulundu

Doktor, Meslektaşı İçin Suç Duyurusunda Bulundu

Ağrı çevre yolunda iki otomobilin çarpışması sonucu yaralanan 2 yaşındaki Nurdan İlhan, önce Ağrı Devlet Hastanesine kaldırıldı.

10.11.2014 12:29  Güncelleme: 12:38

Ağrı çevre yolunda iki otomobilin çarpışması sonucu yaralanan 2 yaşındaki Nurdan İlhan, önce Ağrı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastayı muayene eden nöbetçi doktor, kazazedeye dalak yaralanması teşhisi koydu ve hastanede çocuk cerrahı olmadığı gerekçesiyle Patnos'a sevk ettti. Patnos Devlet Hastanesi çocuk cerrahı Ebubekir Er, hastaya müdahale etmeyen meslektaşı ve aynı zamanda Ağrı Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı olan Yusuf Atakan Baltrak hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kaza 8 Kasım günü 16.00 sıralarında çevre yolunda meydana geldi. Araç içinde  yaralanan 2 yaşındaki Nurdan İlhan Ağrı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan tetkiklerde İlhan'ın dalağından yaralandığı belirlendi. Bunun üzerine görevliler, hastanede çocuk cerrah olmadığı için Nurdan İlhan'ı sevk etmek amacıyla Patnos Devlet Hastanesi'nde çocuk cerrahi uzmanı Ebubekir Er ile telefonla görüştü. Doktor Er de  Ağrı'daki görevlilere, hastaya çocuk cerrahi uzmanı olan Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Yusuf Atakan Baltrak'ın bakabileceğini söyledi.

'YÖNETİCİ OLDUĞU İÇİN ACİL HASTA BAKAMAZMIŞ

Görevliler ise Dr. Baltrak ile telefonla görüşüldüğünü, kendisinin 'yönetici olduğu için acil hastayı muayene edemeyeceğini' söylediğini öne sürerek, Ağrı'da başka çocuk cerrahi uzmanı bulunmadığını, bu nedenle çocuğu Patnos'a göndermek istediklerini ilettiler. Doktor Ebubekir Er'in tüm ısrarlarına rağman Nurdan İlhan ambulansla Patnos'a gönderildi. Hastanede radyoloji uzmanı, ultrason, tomografi ve çocuk yoğun bakım ünitesi olmadığı için Dr. Ebubekir Er de İlhan'ı Erzurum'a sevk etti.

SAVCILIĞA DİLEKÇE YAZDI

Yaralı bebek Nurdan İlhan'ı ambulansla Erzurum'a gönderen Patnos Devlet Hastanesi çocuk cerrahı Ebubekir Er, bir dilekçe yazarak hastanın hayatını tehlikeye attığı iddiasıyla meslektaşı Yusuf Atakan Baltrak hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

ŞİKAYET EDİLEN DOKTOR DA, DİĞERİNİ SUÇLADI

Dr. Ebubekir Er hakkında açılmış 4 soruşturma olduğunu belirten Ağrı Tıbbi Hizmetler Başkanı Yusuf Atakan Baltrak ise iddialara karşı şunları söyledi:

"İl merkezinde çocuk cerrahi olarak ben ve Kamer hanım var. Kamer hanım doğum izninde. Bizim il içinde acil hastalarda koordinasyon merkezinde aldığımız bir karar var. Acil hastalarda sıkıntı olunca hasta alınıyor, Patnos Devlet Hastanesi'ne gönderilip, burada doktor gözetiminde tutuluyor. Takip için yatırılıyor, bir ameliyatlık durumu yok. Ama Ebubekir bey hakkında, daha önce de hastaları Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne usulsüz sevki, hastalarıyla doğru düzgün ilgilenmemesi, il dışına izinsiz çıkması nedeniyle soruşturmalar açtık. Bunu fırsat bilerek karalama kampanyası başlatıyor. Önce hastayı kabul ediyor, daha sonra 'hemogram, tomografi cihazım bozuk' diyor. Bunların bozuk olduğundan anında haberdar olmamız mümkün değil, daha önce bu cihazların bozuk olduğu bilgisini vermesi lazım. Hastayı tekrar Ağrı'ya çektik. Ben hastayı yatıramadığım için Kamer hanımdan rica ettim. Onun adına hastayı yatırdık, ultrason istedik. Erzurum'a sevk edildiği yalandır, tamamen iftiradır. Hasta benim bulunduğum katta 406 numaralı odada yatmakta. Bugün de taburcu edeceğiz. Arkadaş şu anda suç işliyor, sorun varsa ilk ileteceği yer biziz. Hastayı, hasta yakınlarını korkutmak suçtur."

- Patnosağrı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doktor, Meslektaşı İçin Suç Duyurusunda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement