Döşemealtı Belediyesi'nden Dolu Dolu Kadınlar Günü Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Döşemealtı Belediyesi'nden Dolu Dolu Kadınlar Günü Kutlaması

Döşemealtı Belediyesi\'nden Dolu Dolu Kadınlar Günü Kutlaması

Döşemealtı Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü bir dizi etkinlikle kutladı.

09.03.2015 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Döşemealtı Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü bir dizi etkinlikle kutladı.

Döşemealtı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin katkılarıyla hazırlanan gecede, resim sergisi ve müzik dinletisinin ardından tiyatro oyunu sahnelendi. Gecede konuşan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, "Sosyal belediyeciliği ilke edinmiş belediye başkanı olarak en büyük sorumluluğumuz, önceliğimiz, kadınlarımızın ekonomik özgürlüğünü kazandırmak için proje üretmektir" dedi.

Döşemealtı Belediyesi Yeşilbayır Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen organizasyon Cumhuriyet Kadınları Derneği üyelerinin yaptığı resimlerden oluşan "Resim Sergisi" ile başladı. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Belediyesi Başkan Yardımcısı Zafer Yörük, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Döşemealtı İlçe Başkanı Zekeriya Altun, CHP Döşemealtı Kadın Kollar Başkanı Hanife Aldemir, CKD Antalya Şube Başkanı Nilüfer Deveci ile çok sayıda CHP Antalya Milletvekili aday adayının yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı gecede resim sergisi büyük ilgi gördü.

CKD Antalya Şube Başkanı Nilüfer Deveci tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de ve Antalya'da kadın haklarını korumaya devam edeceklerini belirttiği konuşmada böyle bir gecenin düzenlendiği için Başkan Turgay Genç'e teşekkür etti.

CHP Döşemealtı Kadın Kollar Başkanı Hanife Aldemir ise yaptığı konuşmada kadın hakları mücadelesini, insan hakları mücadelesi kadar eski tarihe sahip olduğuna vurgu yaptı. Aldemir, şiddetin olmadığı, barış ve sevgi dolu bir dünya için tüm emekçi kadınların çalışmaya devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç yaptığı konuşmada belediyeciliğin sadece yol, altyapı ve modern kentleşme için projeler üretmek olmadığını belirterek, "Aynı zamanda bölgede yaşayan herkesin sosyal ve kültürel yaşamına katkı sağlamak için böyle organizasyonların içinde olmaktır. Sosyal belediyeciliği ilke edinmiş belediye başkanı olarak en büyük sorumluluğumuz, önceliğimiz kadınlarımızın ekonomik özgürlüğünü kazandırmak için proje üretmektir" dedi.Başkan Genç, okuduğu Nazım Hikmet Ran'ın "Kadın" şiiriyle büyük alkış aldı.

Konuşmaların ardından Amatör Kadınlar Tiyatrosu tarafından sahnelenen, yönetmenliğini Bülent Ünsür'ün yaptığı "Kadınlar Devleti" adlı oyun ilgiyle izlendi.Tamamı kadın oyunculardan oluşan ekip tarafından sahnelenen oyunda erkeklerin yönetimini beğenmeyen köylü kadınların siyasete girmesi ve yönetim anlayışları mizahi bir dille aktarılıyor. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Döşemealtı Belediyesi'nden Dolu Dolu Kadınlar Günü Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement