Dp’li Vekiller Şehit Ailelerini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Dp’li Vekiller Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

Dp’li Vekiller Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

DP 1. Bölge Milletvekili adayı Sevda Erkan ise; "Benim babam gazidir. Ben her akşam yatmadan önce huduttaki tüm askerlerimize dua ederim. Bir anne olarak hepsi bizim evladımız" şeklinde konuştu.

08.06.2011 13:22

Demokrat Parti(DP) 1. Bölge Milletvekili adayları Hakkı Sayar, Sevda Erkan, DP Gençlik Kolları Genel Başkanı Erhan Eren ve DP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Ensari, İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti.

Derneklerin ikiye ayrıldığını ifade eden DP 1. Bölge Milletvekili adayı Hakkı Sayar; "Şehit Aileleri Dernekleri ve diğer dernekler birbirinden çok farklıdır. Diğer dernekler üye sayılarının artmasından çok memnun olurken, hiçbirimiz bu derneğin üye sayısının artmasını istemez" dedi. Türkiye'nin bir boşlukta olduğunu da dile getiren Sayar; "Bu boşluğu sivil toplum kuruluşları ile doldurabiliriz. Ben meclise girdiğim takdirde sivil toplum kuruluşlarının temsilcisi olacağım. Desteğinizi bekliyorum" dedi. DP seçim beyannamesinde şehit ailelerinin şartlarını daha iyi duruma getirecek maddelerin olduğunu ifade eden Sayar; "Şehit ailelerimiz Türkiye'de herkesten rahat yaşamaya layıktır. Sizler ülkemiz için çok önemli insanlarsınız" ifadelerini kullandı.

Kendi yeğeninin de şehit olduğunu dile getiren DP Gençlik Kolları Genel Başkanı Erhan Eren ise; "En son Aktütün Karakolu saldırısında kuzenim gazi oldu. Türkiye'de şehit ailelerini emelleri uğruna kullanmak isteyen insanlara kesinlikle izin vermeyin. Türkiye'de herkes yanlış siyaset içindedir. Türkiye'de tek milliyetçi parti Demokrat Parti'dir" dedi.

Türkiye'de şehit ailelerinin hakkını alamadığını ifade eden İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yavuz Alphan; "Aylık 350 TL ile hangi aile geçinir. Bir de devletin bize verdiği kartlar İzmir Büyükşehir Belediyesi ulaşım araçlarını kullanamıyoruz. Metroya binemedik devletin kartıyla. Hastanelerde sıra önceliğimiz var. Kartımızı göstererek sıra öncülüğü istiyoruz. Bize ne şehit olduysa bizde askerlik yaptık bizde olabilirdik gibi tepkilerle karşılaşıyoruz. Şehit ailelerinin değeri bu kadar olmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dp’li Vekiller Şehit Ailelerini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement