DSİ'den 46 Milyon Liralık Yatırımların Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

DSİ'den 46 Milyon Liralık Yatırımların Temeli Atıldı

DSİ\'den 46 Milyon Liralık Yatırımların Temeli Atıldı

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılacak Finike Kapıçay Barajı ile Kumluca Akmaz ve Yapraklı dereleri taşkın önleme projelerinin temelleri düzenlenen törenle atıldı.

20.10.2015 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılacak Finike Kapıçay Barajı ile Kumluca Akmaz ve Yapraklı dereleri taşkın önleme projelerinin temelleri düzenlenen törenle atıldı.

DSİ tarafından Finike ve Kumluca'da yapılacak ve toplam maliyetleri 46 milyon lira olan Kapıçayı Barajı ile Kumluca'daki Akmaz ve Yapraklı dereleri taşkın önleme projeleri temel atma töreni için Finike'ye bağlı Yalnız Mahallesi'nde tören düzenlendi.

Törene, AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Finike Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Adem Çolak, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, AK Parti Antalya Milletvekili adayları İbrahim Türkiş ve Atay Uslu, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, DSİ'nin ülkenin her yerinde su kullanımı konusunda büyük yatırımlar yaptığını, bu yatırımları yaparken de suyu israf etmeden kullanımı için kapalı devre sulama sistemlerini devreye soktuğunu söyledi.

Finike Kaymakamı Mesut Yakuta da, kendisi Finike'de göreve başladığı gün Kapıçayı Barajı çalışmalarıyla tanıştığını ve bugün bu çalışmaların hayata geçiriliyor olmasından dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu kaydetti.

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür ise, DSİ olarak her iki ilçede yapılacak projelerin toplam maliyetlerinin 46 milyon lira olduğunu ve projelerin iki yıl içerisinde tamamlanarak faaliyete geçirileceğini söyledi.

Finike Kapıçayı Barajının tamamlandığında toplamda 18 bin 700 dekar tarım arazisine su sağlayacağını ifade eden Özgür, aynı proje içerisinde kurulacak santral ile de yılda 4,87 milyon kilovat saat elektrik üretimi de gerçekleştirileceğini belirtti.

Özgür, "Kumluca'da gerçekleştireceğimiz Akmaz ve Yapraklı dereleri taşkın önleme projesiyle, kış aylarında yaşanan ve tarım arazilerinde büyük zararlara yol açan su taşkınları önlenmiş olacak. Bunu yanında Kumluca'da projelendirmesi devam eden gölet çalışmalarımız var. Bu projelerimiz hayata geçirildiğinde şu anda üretim yapılamayan 16 bin 900 dekar arazide sulu tarım yapılmaya başlanmış olacak. Ben yürütmekte olduğumuz proje ve çalışmaların bölgemize, ülkemize hayırlı olmasının temenni ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Finike Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Adem Çolak, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, AK Parti Antalya Milletvekili adayları İbrahim Türkiş ve Atay Uslu tarafından Finike Kapıçayı Barajı ile Kumluca Akmaz ve Yapraklı dereleri taşkın önleme projelerinin temeli atıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel DSİ'den 46 Milyon Liralık Yatırımların Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement