Duman: "Zafer Bayramı Kutlu Olsun" - Son Dakika
Yerel

Duman: "Zafer Bayramı Kutlu Olsun"

Duman: "Zafer Bayramı Kutlu Olsun"

Memur Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman, Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin asla bozulamayacağını belirterek, “Ağustos, tarih boyunca aziz milletimiz için hep zafer ayı olmuştur.

29.08.2015 17:54

Memur Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman, Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin asla bozulamayacağını belirterek, "Ağustos, tarih boyunca aziz milletimiz için hep zafer ayı olmuştur. Malazgirt, Mohaç, Çaldıran, Mercidabık ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi zaferi de bu ayda gerçekleşmiştir" dedi.

Memur Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman, 30 Ağustos Zafer bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Duman mesajında 30 Ağustos'un ülkemiz için büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek, "30 Ağustos zaferinin 93. yılını idrak ediyoruz. Ağustos, tarih boyunca aziz milletimiz için hep zafer ayı olmuştur. Malazgirt, Mohaç, Çaldıran, Mercidabık gibi büyük zaferlerin yanı sıra Cumhuriyet'e giden çok önemli bir aşama olan milletimiz açısından tarihin kırılma noktası sayılabilecek 'Başkomutanlık Meydan Muharebesi' zaferi de bu ayda gerçekleşmiştir. Bu zaferler, aziz milletimizin, istiklal ve istikbali, varoluş inanç ve kararlılığının vazgeçilmez karakteri olarak düşündüğünü tarih boyunca her seferinde kanıtlamıştı" dedi.

Duman daha sonra şunları kaydetti; "Yok edilmek istenen bir milletin, imanla, aşkla, cesaretle sürdürülen var oluş azmi, zaferlerle sonuçlanmıştır. Cennet mekan şehitlerimizin vatan, millet ve ulvi amaçlar için tereddütsüz şahadetleri, görkemli bir tarihi mirasa dönüşmüş, bugünkü nesillerin yaşamlarını beslemiş, onları ortak değerde birleştirmiştir.

Yaşadığımız çağda varlık ve medeniyet iddiamız, bilgi, ahlak ve irfan yolunda muhkem durmak, yorulmak bilmez bir yürüyüşle geçmişin değerleriyle bezeli, kahramanlarımızın izleğinde yeni zaferlere yönelmeli, istiklal ve istikbalimizi milletimizin layık olduğu veçheyle taçlandırmalıdır.

Ülke ve millet olarak birlik, bütünlük ve kardeşliğimize kastedilen içinden geçtiğimiz bu zor, sıkıntılı dönemde uhuvvet duygularıyla, beraberlik içinde tesis edilecek dirliğimizin nişanesi, barış atmosferimizin simgesi olacak bir iklim zaferlerimizi gerçek manasına ulaştıracaktır. Değilse zaferler ideal hayatların, ideal birlikteliklerin kazanımına dönüşemez. Uğruna verilen canlarıyla aziz vatanımız, tüm farklılıklarını kültürel zenginliğe dönüştürmüş tek millet olma şuurumuz, bütün hesapların, kaygıların üzerinde, bizi bir arada tutan, bizi 'biz' yapan üst değerlerimizdir. Bu değerler, ilim, iman, dayanışma ile muhkem kılınmalıdır. Şimdi yeni zaferlerin ufkuna bu anlayışla yönelmenin tam zamanıdır. Bu vesileyle şehitlerimizi, uğrunda hayatlarını verdikleri mefkürelere derin bağlılıkla, rahmet ve minnetle anıyoruz." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Duman: 'Zafer Bayramı Kutlu Olsun' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement