"E-Twinning" Projesi - Son Dakika
Güncel

"E-Twinning" Projesi

"Pen Pals from Different Countries" adlı proje, 19.10.2012 tarihinde Avrupa Kalite Etiketi sertifikasıyla başarısını perçinledi.

21.11.2012 16:17

"İlimiz Şehitkâmil ilçesi Karacaoğlan İlköğretim Okulu'nun 2011 yılında Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Estonya, Romanya, İspanya ve İtalya'dan ortak olduğu okullarla başlattığı "e-Twinning" projesi, aldığı Ulusal Kalite Belgesi'nin ardından Avrupa Kalite Etiketi'ne de layık görülerek büyük bir başarıya imza attı."

Karacaoğlan İlköğretim Okulu İngilizce Öğretmeni İnci Aslan tarafından yürütülen ve koordine edilen "Pen Pals from Different Countries" adlı proje, 19.10.2012 tarihinde Avrupa Kalite Etiketi sertifikasıyla başarısını perçinledi. Avrupa Birliği Gençlik ve Eğitim Programları Merkezi tarafından finanse edilen "e-twinning" projesi kapsamında, Gaziantep'ten Avrupa Kalite Etiketi'ni alan tek okul olan Karacaoğlan İlköğretim Okulu öğrencileri, bu proje sayesinde Avrupa'nın birçok okulunda okuyan öğrencilerle buluştu. Okul Müdürü Atakan Arslan yaptığı açıklamada, projede aktif olarak çalışan öğrenci sayısının 120 olduğunu ve bunlardan 86'sının mektup arkadaşı olduğunu belirtti.

Arslan; "Bu projeyle ilimizin dezavantajlı bir bölgesinde eğitim gören öğrencilerimizin farklı ülkelerden mektup arkadaşları oldu ve öğrenciler hem farklı kültürleri öğrendiler hem de İngilizceyi gerçek hayatta kullanma imkânı buldular. Böylece okula ve derslere daha çok motive oldular." dedi.

Koordinatörlüğü İl Millî Eğitim Müdürlüğü Projeler ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından yürütülen "e-twinning" projesi, Avrupa'nın çeşitli ülkelerindeki okulları farklı temalarla birbirine bağlamayı ve kardeş okul yapmayı amaçlıyor. Okullar proje kapsamında hareketlilik olmadan ve genellikle internet üzerinden çalışmalarını birbirleriyle paylaşıyorlar. 2011 yılında başlatılan projenin 2013 yılında da sürdürülmesi hedefleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'E-Twinning' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement