Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edirne'den Kısa Kısa

Trakya Gıda Mutfak Mirası ve El Sanatları Festivali düzenlendi.

09.09.2014 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulgaristan İvaylovgrad'da düzenlenen 3. Trakya Gıda Mutfak Mirası ve El Sanatları Festivali'ne Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile Edirne'yi Tanıtma ve Turizm Derneği de katıldı.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, İvaylovgrad Belediyesince düzenlenen organizasyonda, Trakya Bölgesi'nin tarihi ve turistik el sanatları ve mutfak değerlerini geçmişten bugüne tanıtmak amacıyla çeşitli etkinlikler yapıldı.

Festivalde, Edirne'ye özgü bademli kurabiye, peynir, badem ezmesi, baklava, hardaliye, lokum gibi yiyecekler ile mis meyve sabunu, aynalı süpürge, kıspet, Edirnekari gibi el sanatları ürünleri sergilendi. Ayrıca, Kırklareli bölgesine ait konserveler, soslar ve yemek kitapları Kırklareli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ali Çakır tarafından katılanların beğenisine sunuldu.

Etkinlikte ayrıca Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğünün hazırladığı Bulgarca broşür ve kitaplar dağıtıldı.

-AGD çadır kampı tamamlandı

Edirne Anadolu Gençilk Derneğinin (AGD) çadır kampı tamamlandı.

AGD Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, yaptığı yazılı açıklamada, kampı düzenlemekteki amaçlarının, gençlerin yaz aylarında hem dinlenmesini hem de bir sonraki yıl için donanım kazanmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Türkiye'den 2 bin 500 gencin katıldığı kampta Edirne merkez ve Havsa ilçesinden de 35 öğrencinin yer aldığını aktaran İriş, şunları kaydetti:

"Çadır kamplarımız kentlerin gürültülü atmosferinden uzak mekanlarda, deniz kenarları, yaylalar, göl kenarları olmak üzere yeşil ve maviyle iç içe ortamlarda gerçekleştirildi. Bu mekanlarda gençlerimize doğa koşullarında yaşama alışkanlığının yanı sıra tabiatı sevme ve koruma duygusu da kazandırmayı amaçladık. Çadır kamplarında eğitim, doğa yürüyüşleri, yüzme, oyunlar, hediyeleşme ve kampı daha eğlenceli hale getirecek etkinliler gerçekleştirildi." - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement