Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'nde mücadele eden Edirne Belediyesi Edirnespor Erkek Basketbol Takımı'nın liderlik maçına tüm taraftarları davet etti.

23.03.2017 17:28

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'nde mücadele eden Edirne Belediyesi Edirnespor Erkek Basketbol Takımı'nın liderlik maçına tüm taraftarları davet etti.

Gürkan, yaptığı yazılı açıklamada, İTÜ Spor Kulübü ile oynanacak maçta puanın çok önemli olduğunu belirtti. Tüm Edirnelileri maça davet eden Gürkan, şunları kaydetti:

"Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi A Grubu'nda mücadele eden Edirne Belediyesi Edirnespor Erkek Basketbol Takımı, 26 Mart saat 17.30'da Mimar Sinan Salonu'nda İTÜ Spor Kulübü ile karşılaşacak. Bu maçtan alınacak puan çok önemli. Ücretsiz izlenebilecek maçta tüm Edirne halkının desteğini bekliyoruz. Edirnespor'un bu sezon sloganı 'Haydi Edirnem Takımına Sahip Çık', haydi Edirne, gün bugündür diyerek, tüm Edirne halkını takımına sahip çıkmaya davet ediyorum. Edirnemiz sizlerle daha da güçlenecek, takımlarımız sizlerin destekleriyle liderlik koltuğundaki yerini alacak."

-Sabah mesaisine egzersizle başladılar

Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları mesaiye egzersizle başladı.

Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, obezite ile mücadele amacıyla "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" ve "Yeterli, Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması Programı" kapsamında halk sağlığı müdürlüğü personelinin egzersiz yaptığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen il müdürü Muhsin Kişioğlu, "Sağlık müdürlüğü olarak biz insanlarımızın daha güvenli, daha etkili ve biyolojik yararı fazla olan egzersiz faaliyetinde bulunmalarını şiddetle öneriyoruz. Dünya Sağlık Örgütü sağlığı 'Ruhen ve bedenen iyilik hali' olarak tanımlar. Egzersiz hem ruh hem de beden sağlığını koruyan doğal bir araçtır. Egzersiz tüm hastalıkları tedavi etme gücüne sahip, Allah'ın insana verdiği muhteşem bir ilaçtır. Amacımız şişmanlıkla ve hareketsizliğin getirdiği hastalıklarla mücadele etmek, insanlarımızın bilgi düzeyini arttırmak, yeterli ve dengeli beslenmeyi, egzersizi hayatımızın bir parçası yapmaktır" ifadelerini kullandı.

-USTO'nun çalışmaları

Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) üyelerinin Edirne İstihdam Fuarı'na katıldığı belirtildi.

UTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, oda üyeleri fuara gelen üniversite öğrencileri ile diğer kurum kuruluşlara UTSO ve Uzunköprü hakkında bilgi verdi. Trakya Üniversitesi Uzunköprü Meslek Yüksekokulu ve Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği stantta öğrencilere kurum eğitimleri anlatıldı.

Açıklamada, ayrıca UTSO'nun çalışmaları kapsamında, Ekonomi Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan ihracata yönelik destek programlarının tanıtımı amacıyla, Türkiye genelinde Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri düzenleneceği belirtildi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement