Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Sofuoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Sofuoğlu Açıklaması

Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Sofuoğlu Açıklaması

Memur Sen Konfederasyonu İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, Kayseri Melikgazi Seyyid Burhaneddin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Aktaş’ın hayatını kaybetmesinin eğitim çalışanları olarak kendilerini derinden üzdüğünü ve endişelerini artırdığını söyledi.

06.06.2014 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur Sen Konfederasyonu İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, Kayseri Melikgazi Seyyid Burhaneddin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Aktaş'ın hayatını kaybetmesinin eğitim çalışanları olarak kendilerini derinden üzdüğünü ve endişelerini artırdığını söyledi.

Yıl içerisinde ülkenin çeşitli yerlerinden gelen öğretmene yönelik şiddet haberlerinin önceki yıllara göre artmış olmasının tesadüf olmadığını kaydeden Sofuoğlu, "Öğrenci merkezli şiddet haberlerinin detayı öğrencilere yönelik disiplin kurallarının çok aşırı esnetilmesi ve esnek de olsa disiplin kurallarının çeşitli nedenlerle uygulanmaması, öğrenciler üzerinde olumlu etki yapmamıştır. Alo 147 hattı, öğretmenlerin gerekli gereksiz şikayetlerle azimlerinin kırılmasına yol açmış ve öğretmen idealizmini olumsuz etkilemiştir. Öğrenci velisi merkezli artan şiddet hadiseleri, okulların güvenlik zafiyeti içerisinde olmasının ve yapanın yanına kar kalmasının bir sonucudur. Toplumumuzda artan şiddet eğiliminin tehlikeli boyutlara doğru ilerlediği günümüzde öğretmene yönelen şiddet olaylarının ölümle sonuçlanması, şiddetin tehlike sınırını geçtiğini göstermektedir" dedi.

Ankara Pursaklar Hakan Akbıyık İlkokulu'nda görev yapan öğretmen üyeleri N.S.'nin de birkaç gün önce darp edildiğini hatırlatan Sofuoğlu, "Başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, devlet, şiddet hadiselerinin üzerine kararlılıkla gitmeli ve şiddeti besleyen boşluklar ivedilikle ortadan kaldırılmalı, öğretmene yönelik şiddetin önüne geçilmelidir. Pursaklar'da şiddete maruz kalan üyemiz N.S.'ye; Bursa'da, Mardin/ Midyat'ta, Diyarbakır'da ve diğer illerde şiddete maruz kalan bütün eğitim çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, öğretmenlerimizin hakkını hukuk karşısında koruyacağımız belirtiyoruz. Kayseri Melikgazi'de hayatını kaybeden Müdür Yardımcısı Mehmet Aktaş'a Allah'tan rahmet diliyor, başta ailesi olmak üzere tüm eğitimcilere başsağlığı dileklerimizi iletiyor, Eğitim-Bir-Sen olarak öğretmene yönelen şiddet başta olmak üzere, her türlü şiddeti bir kez daha kınıyoruz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Sofuoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement