Eğitimlerini Tamamlayan 101 Çifte Çifte Sertifika ve Hediye - Son Dakika
Yerel

Eğitimlerini Tamamlayan 101 Çifte Çifte Sertifika ve Hediye

Eğitimlerini Tamamlayan 101 Çifte Çifte Sertifika ve Hediye

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen Evlilik Okulu’ndaki eğitimlere katılan evli ve yeni evlenen çiftler eğitimlerini tamamlayan 101 çift düzenlenen törenle sertifikalarını ve çamaşır makinelerini aldı.

03.05.2016 15:29

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen Evlilik Okulu'ndaki eğitimlere katılan evli ve yeni evlenen çiftler eğitimlerini tamamlayan 101 çift düzenlenen törenle sertifikalarını ve çamaşır makinelerini aldı.

Şahinbey Belediyesi nikah salonunda düzenlenen sertifika törenine, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Halil Uğur, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcıları Cuma Güzel, Dursun Gökbudak, Daire Müdürleri ve Kursiyerler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Evlilik Okulu benim için çok önemli projelerden bir tanesidir. Neden 'Evlilik Okulu' diye herkesin aklında bir soru var. Bir erkekle bir kadın arasında Allah'ın koyduğu prensipler çerçevesinde akdedilen muamele olan evlilik süreci ya bir cennet hayatı ya da bir cehennem hayatı olabilir. Evde eşinizle aranız iyiyse işinizde de ve diğer çalışmalarınızda da başarılı olursunuz. Ama evde huzurlu değilseniz bunların yolunda gitmesi mümkün değil. İslam nazarında bir ibadet kabul edilen evlilik için hedefimiz mutlu bir aile ortamı oluşturmaktır. Bu okulumuzda eşlerin birbirlerini daha iyi anlayacağı, birbirine nasıl davranması gerektiğini ve evliliğin her boyutunda uygulamalı olarak nasıl davranılacağını anlatmaya çalışıyoruz ki eşler bilmeden birbirini kırıp yuvalarını dağıtmasın. Böylelikle mutlu bir aile tablosu ile huzurlu bir toplum oluşturmanın ilk adımlarını atmış bulunuyoruz. Toplumda suça karışan çocukların veya gençlerin birçoğunun aile yapısı bozulmuş olduğundan suç oranları artmaktadır. Bu nedenle daha mutlu bir aile ortamı oluşturmak için 'Evlilik Okulu' Projemizi kurduk. Buraya sadece bekarlar değil, evliler de katılarak faydalanabilir" dedi.

"EVLİLİĞİN ÖNEMİNİ ÖĞRENDİK"

Evlilik Okulu'na katılan kursiyerler, alının eğitimde birçok şey öğrendiklerini belirterek, "Çocuk bakımından sağlığa, dini bilgilerden evlilik hayatındaki iletişime kadar birçok konuda bilmediğimiz şeyleri öğrendik. Dinimize göre evlilik hayatı ve evliliğin önemini öğrendik. Toplum içerisindeki geleneksel bilginin dışında farklı konular da öğrendik. Bu kurs sayesinde doğru bildiğimiz bazı konuların aslında yanlış olduğunu gördük ve ona göre nasıl önlemler alacağımızı öğrendik. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na böyle bir çalışma yaptığı için teşekkür ederiz" dedi.

EVLİLİK OKULU

Şahinbey Belediyesi tarafından 2009 yılında kurulan ve tescilli bir proje olan Evlilik Okulu Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sürdürülmektedir. Evlilik Okulu eğitimlerinde aileye bağlı iletişim problemlerinin azaltılması, nitelikli evliliklerin kurulması, faydalı ve sağlıklı bireylerin yetişebilmesi, eşler arasındaki iletişim gücünü sağlamak, iletişimde empatinin önemini anlamak gibi hayati önem içeren birçok konu anlatılıyor.

410 KİŞİYE ÇAMAŞIR MAKİNESİ

Şahinbey Belediyesi'nin, 2009 yılında başlattığı 'Evlilik Okulu' projesi kapsamında bugüne kadar 7404 kişiye kurs verilmiş olup eğitimlere katılan 410 çifte Şahinbey Belediyesi tarafından çamaşır makinesi hediye edilmiştir - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitimlerini Tamamlayan 101 Çifte Çifte Sertifika ve Hediye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement