Eğitmenlere Atık Pil Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Eğitmenlere Atık Pil Eğitimi

Bursa'nın daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması hedefiyle çevre yatırımlarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, çevre bilinci oluşturma eğitimlerine öğrencilerin ardından eğitmenleri de dahil etti.

04.12.2015 13:57

Büyükşehir Belediyesi, yeni neslin çevre konusunda daha bilinçli ve donanımlı olması amacıyla okullarda sürdürdüğü eğitim seferberliğine, şimdi de eğiticilerin eğitimi amacıyla atık piller konusunda da devam ediyor. Bu doğrultuda Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği kapsamında 17 ilçede yer alan okullardan eğitimcilerin katılımıyla atık piller ve çevreye verdiği zararlar ve bu zararlardan korunmak için yapılması gerekenler konusunda eğitim çalışmalarına başlanıyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğiyle bir dizi eğitim çalışması planladı. Bu çalışma ile atık piller konusunda eğitimcilerin bilinçlendirilmesi ve onların aracılığıyla öğrencilere ulaşılması amaçlanıyor.

Bu kapsamdaki eğitim toplantıları Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerindeki okul eğitmenlerini kapsayacak şekilde Mustafakemalpaşa Belediyesi Toplantı Salonunda, Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerindeki okul eğitmenlerini kapsayacak şekilde de İbrahim Hüsniye Çağlayan Ortaokulu Konferans Salonunda yapıldı. Toplantıda Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve TAP Derneği yetkilileri konu hakkında katılımcıları bilgilendirildi. Toplantının ardından ilgili ilçe Belediyeleri Temizlik İşleri Müdürlükleriyle de koordinasyon toplantısı yapıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eğitmenlere Atık Pil Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement