EGM, "Ankara Kuşu" isimli Twitter hesabının kullanıcısı hakkında suç duyurusunda bulundu - Son Dakika
Güncel

EGM, "Ankara Kuşu" isimli Twitter hesabının kullanıcısı hakkında suç duyurusunda bulundu

Emniyet Genel Müdürlüğü, Twitter üzerinde 'Ankara Kuşu' isimli hesabı yöneten Oktay Yaşar'ın iddialarının tamamen asılsız ve devam eden yargılamayı etkilemeye yönelik olduğunu belirtilerek, "Söz konusu asılsız iddia ve isnatlarla ilgili olarak Genel Müdürlüğümüzce adli merciler nezdinde suç duyurusunda bulunulmuştur" açıklamasında bulundu.

20.08.2020 19:53  Güncelleme: 00:57

EGM, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle gözaltına alınan, tutuklanan ve ardından tahliye edilen 'Ankara Kuşu' isimli kullanıcı Oktay Yaşar'ın paylaşımları üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Twitter'da "Ankara Kuşu" adıyla oluşturulan hesabın kullanıcısının, paylaşımlarında dile getirdiği iddiaların asılsız olduğunu ve bu iddialarla ilgili adli mercilere suç duyurusunda bulunulduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Sosyal medya platformu Twitter üzerinde '@ankara_kusu1' isimli kullanıcının, Emniyet Genel Müdürlüğüne yönelik suçlayıcı ve hedef gösterici paylaşımına istinaden kamuoyunun bilgilendirilmesine gerek duyulmuştur. '@ankara_kusu1' isimli Twitter hesabını yöneten Oktay Yaşar, TCK 213 md. Kapsamında, 01/04/2020 tarihinde gözaltına alınmış, çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmış ve 18/08/2020 tarihinde tahliye olmakla birlikte yargılanması devam etmektedir. Gözaltı sürecinden mahkeme sürecine kadar olan süreçte yapılan tüm iş ve işlemler hukuka uygun bir şekilde yapılmıştır. Oktay Yaşar'ın iddiaları tamamen asılsız olduğu gibi devam eden yargılamayı etkilemeye yöneliktir. Oktay Yaşar'ın söz konusu asılsız iddia ve isnatlarıyla ilgili olarak Genel Müdürlüğümüzce adli merciler nezdinde suç duyurusunda bulunulmuştur" ifadeleri kullanıldı.

EGM, 'Ankara Kuşu' isimli Twitter hesabının kullanıcısı hakkında suç duyurusunda bulundu
EGM, "Ankara Kuşu" isimli Twitter hesabının kullanıcısı hakkında suç duyurusunda bulundu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel EGM, 'Ankara Kuşu' isimli Twitter hesabının kullanıcısı hakkında suç duyurusunda bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • suat doğan: bu tipler bu cesaret nereden alıyor. daha yeni serbest bırakıldı ama kaşıntısı bitmemiş 34 31 Yanıtla
  • doğrusu bu : ne kuşu bu ankaranın ayısı 0 1 Yanıtla
  • Maho: Tipe bak çay demle. 1 0 Yanıtla
  • Serkan szer : Adama ne sordularsa onu söylemiş sucu olsa bırakmazlardi artık bişey de söylenmiyor hemen fetocusun diyorlar valla kimse konuşmalarda efendım ülkene dön diye bagırmadı youtobelerde kimler ne demiş görüyoz ilk önce yargılanmayı bilin pardon deyıp kandırıldık deyıp kenara cekılmeyın Allah sorar sorucakta 0 1 Yanıtla
  • suat doğana cevap: Eleştirmek bir cesaret değil erdemdir. Korkan insanlar da var, korkmayanlar da. Gozaltina alınma sebebi demuhtemeln ki korkutmamdır. Kolluk kuvvetleri bu işe yarar. 0 0 Yanıtla

Advertisement