Emine Erdoğan: "Ne İş Olsa Yaparım Devri Kapanıyor" - Son Dakika
Politika

Emine Erdoğan: "Ne İş Olsa Yaparım Devri Kapanıyor"

Emine Erdoğan: "Ne İş Olsa Yaparım Devri Kapanıyor"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye ekonomisindeki büyük değişimle birlikte artık, 'Ne iş olsa yaparım' devrinin hızlı bir şekilde sona erdiğini belirterek, "Büyüyen ekonomi, uzmanlaşmış iş gücüne ihtiyaç duymaktadır" dedi.

11.05.2013 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye ekonomisindeki büyük değişimle birlikte artık, 'Ne iş olsa yaparım' devrinin hızlı bir şekilde sona erdiğini belirterek, "Büyüyen ekonomi, uzmanlaşmış iş gücüne ihtiyaç duymaktadır" dedi.

Grand Cevahir Otel'de; Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Ören ve çok sayıda davetli katılımıyla gerçekleşen "TEDxIhlasCollegeED Konferansı"nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, dünyanın hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşadığını belirterek, "Bu değişim ve dönüşüm içerisinde eğitim her gün çok daha önemli, kritik ve hayati mesele haline geliyor. Gençlerimize sadece dünün dünyasından, meselelerinden yola çıkarak bir ufuk çizmek mümkün değil. Gençlerimize yeni bir ufuk, vizyon, perspektif çizmek istiyorsak eğitimi çok yönlü, fonksiyonlu olarak ele almamız gerekiyor. Dünyadaki değişimi ve Türkiye'deki değişimi görmekten gelemeyiz. İletişimin farklı bilgi kaynaklarının ortaya çıktığı günümüzde tek boyutlu bir eğitimi sürdüremeyiz" diye konuştu.

Eğitimdeki büyük sorunun çocuklara ve gençlere gerektiği kadar gelecek bilincinin verilmemesi olduğunu ifade eden Emine Erdoğan, "Başarının anahtarı analiz yapabilmek, kendini buna motive edebilmektir. Gençlerimizi, çocuklarımızı belirli hedeflere ne kadar yönlendirebilirsek eğitimde o kadar başarılı olabiliriz. Bugün belki de eğitim açısından en büyük sorunumuz; çocuklarımıza, gençlerimize gerektiği kadar gelecek bilinci vermemektir. Hepimiz bir çocukla karşılaştığımızda hemen, 'Büyüyünce ne olacaksın?' diye sorarız. Dikkat ederseniz cevaplar hep belirli meslekler çerçevesinde verilir ve içerisinde mutlaka doktor, mühendis ve öğretmen geçer. Halbuki içinde bulunduğumuz çağ mesleklerin çeşitlendiği, farklı eğitim kanallarına bağlı olarak yeni sektörlerin ortaya çıktığı bir çağdır. Çocukların ilgi, yetenek ve kapasitelerinin göz önünde bulundurulması gerekirken daha çok duygusal yaklaşımlarla ve zorlamalarla birtakım yönlendirmeler yapılıyor. Bu durum yanlış bir malzeme ile bina inşa etmeye benziyor. Her insanın kendine özgü bir mizacı, bir becerisi, yeteneği vardır. Eğitim çocuklardaki bu yetenekleri keşfeden bir süreç olmalıdır" ifadelerini kullandı.

"Türkiye ekonomisindeki büyük değişimle birlikte artık, 'Ne iş olsa yaparım' devri de hızlı şekilde sona ermektedir" diyen Emine Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Büyüyen ekonomi, ne iş olsa yapan elemanlara değil, uzmanlaşmış, kaliteye belli alanlarda ulaşmış iş gücüne ihtiyaç duymaktadır. Mesleki eğitim tüm dünyada hayati derecede önem arz etmektedir. Mesleki eğitime öncelik veren, önem veren ülkeler ekonomik büyümede daha avantajlı hale geliyor. Türkiye mesleki eğitim konusunda yapılan hataları geride bıraktı. Bu hataları geride bırakmak için devrim niteliğinde reformlar gerçekleştirdi. Ekonomimiz büyürken ekonominin ihtiyaç duyacağı iş gücü de paralel şekilde eğitilir hale geldi. Böyle bir süreçte çocukların daha küçük yaşta yönlendirilmeleri de önem arz etmeye başladı. Bugün artık eğitimin çok boyutlu bir süreç olduğunu fark etmek, adımlarımızı buna göre atmak, çocuklarımızı da buna göre yönlendirmek zorundayız. Sadece teorik derslerle ideal bir eğitim sistemi inşa edilemez. Eğitim, karakter gelişimi kimlik oluşumudur."

Konuşmasında anne, baba ve öğretmenlere de seslenen Erdoğan, "Hedefiniz hayırlı insanlar yetiştirmek olsun. Öğrencilerimizden de özellikle rica ediyorum. Hedefiniz kariyer, para, başarı değil, topluma, millete, dünyaya hayırlı bir insan olmak olsun. İhlas Kolejlerinin bu manada çok anlamlı çalışmalar yaptığını görüyor ve büyük mutluluk duyuyorum" açıklamasını yaptı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Emine Erdoğan: 'Ne İş Olsa Yaparım Devri Kapanıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement