EMREM Vakfı Malazgirt'e Kan Bağışı Kampanyası Düzenledi - Son Dakika
Yerel

EMREM Vakfı Malazgirt'e Kan Bağışı Kampanyası Düzenledi

EMREM Vakfı Malazgirt\'e Kan Bağışı Kampanyası Düzenledi

EMREM Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Muş'un Malazgirt'e kan bağışı kampanyası yapıldı.

12.06.2015 11:00  Güncelleme: 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EMREM Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Muş'un Malazgirt'e kan bağışı kampanyası yapıldı.

EMREM Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Merkezi ile Kızılay arasında imzalanan protokol anlaşması gereği Türkiye genelinde insanlığa hizmet için kan bağışı kampanyası başlatıldı. İnsanlığa hizmet ve kan bağışı konusunda farkındalık kazandırmak amacıyla başlatılan kampanya tüm şehirlerde ve ilçelerde olduğu gibi Malazgirt'te de da yoğun ilgi gördü. Cumhuriyet meydanında açılan kan bağışı otobüsüne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler. Kan bağışı konusunda Malazgirt'teki vatandaşların duyarlı olduğunu belirten EMREM Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Muş Temsilcisi, Muş Orman İşletme Müdürü Dursun Tel, insanlık için kan bağışının önemli olduğunu söyledi. Kan bağışında bulunarak yardım bekleyen insanlara bir nebze de olsa el uzatmak isteyen duyarlı vatandaşları kan bağışı otobüsüne davet eden Tel, "Zor durumda olup da kan bekleyen vatandaşlar için bu kampanyayı Türkiye'nin her yerinde sürdürmeyi düşünüyoruz" dedi.

Malazgirt Kaymakamlığı önüne kurdukları stantta bağışları kabul ettiklerini bildiren Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kenan Şeker, iki günde yaklaşık 100 kişinin bağışta bulunduğunu dile getirdi. İlçeden bekledikleri oranda bağış alamadıklarını aktaran Şeker, "Üç ayda bir ilçeye gelerek kampanya yapıyoruz. Vatandaşlardan aldığımız kanla bölgede bulunan devlet ve özel hastanelerin kan ihtiyacını karşılıyoruz. Belirli testler yaptıktan sonra vatandaşlardan kan bağışı alıyoruz. Biz burada duyarlılık gösteren ve kanlarının bir günde kendilerine döneceğini düşünen vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Türk Kızılay'ı ve Sağlık Bakanlığı birlikte yürüttükleri yeni "Türk Kök Projesi" kampanya ile kök hücre toplamaya başladıklarını dile getiren Şeker, "Malazgirt'te iki günde 100 ünite kan bağışını kabul ederken, 1 bağışçıdan da kök hücre bağışı aldık. Şuan ülkemizde 500'ü çocuk 950 kişi kök hücre beklemekte. Bu yeni kampanyayla lösemili hastalara inşallah bulunan kök hücrelerle çare bulunur" dedi.

Görevliler, kan bağışında bulunanlara meyve suyu ve bisküvi ikramında bulundu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel EMREM Vakfı Malazgirt'e Kan Bağışı Kampanyası Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement