Enerji Bir-sen'den Antalya'da 3. Dönem Toplu Sözleşme Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Enerji Bir-sen'den Antalya'da 3. Dönem Toplu Sözleşme Değerlendirme Toplantısı

Enerji Bir-sen\'den Antalya\'da 3. Dönem Toplu Sözleşme Değerlendirme Toplantısı

Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Tonbul, “3. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde genelde ve hizmet kolunda tarihi kazanımlara imza attık” dedi.

09.09.2015 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Tonbul, "3. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde genelde ve hizmet kolunda tarihi kazanımlara imza attık" dedi.

Enerji Bir-Sen Batı Akdeniz Şube tarafından Antalya TEİAŞ Sosyal Tesislerinde düzenlenen " 3. Dönem Toplu Sözleşme Değerlendirme Toplantısına" Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Batı Akdeniz Şube Başkanı Emrah Küçükbozbey, Şube Yönetim Kurulu üyeleri İş Yeri Temsilcileri ve üyeler katıldı.

2016-2017 genel ve hizmet kolu toplu sözleşme kazanımlarını değerlendiren Tonbul, "3. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde genelde ve hizmet kolunda tarihi kazanımlara imza attık" dedi.

Tonbul, kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine 2016 yılında yüzde 11,3, 2017 yılında yüzde 7,12 iki yıllık toplamda yüzde 19.2 zam aldıklarını, üretilen kazanımla, emekli kamu görevlileri maaşlarına, yüzde 6+5 oransal zammın yanında ilave 100 TL seyyanen zam yapıldığını, kaydetti.

KAZANIMLAR YÜZDE YÜZ ARTIRILDI

Kamu çalışanlarının geneline ve hizmet koluna yönelik elde edilen kazanımların yüzde yüz artırıldığını belirten Tonbul, "3. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde kamu görevlilerinin genelini, ilgilendiren 43, hizmet kolumuzda da önceki kazanımlarla beraber 15 kazanım elde ettik. 2005 yılından sonra göreve başlayan personele 1 derece verilmesi, KİT'lerde çalışan personelin yıllık izinlerinin ertesi yıla devri, Kamuda çalışan şeflerin ek özel hizmet tazminatlarının artırılması, Koruma Güvenlik Personeli ve Sivil Savunma Uzmanlarının ek ödemelerinin artırılması sağlandı. 4/C'li personelin kadroya geçirilmesi ve üniversiteli işçilerin memuriyet kadrosuna geçirilmesi konusunda ortak çalışma yapılması, ek ödemelerden istifade edememeleri nedeniyle mağdur olan 4/C'li personele, 150 TL ek ödeme ödenmesi konusunda anlaşmaya varıldı. KİT'lerde çalışan teknik personele de ilk defa arazi tazminatı ödenmesini sağladık. Bu toplu sözleşme ile kazanımlarımızı yüzde yüz artırdık" dedi.

HİZMET KOLUNDA 15 KAZANIM

Enerji, sanayi ve madencilik hizmet kolundaki taleplerin bir çoğunu kazanıma dönüştürüldüğünü söyleyen Tonbul, "Hizmet kolumuzda bu yıl 8 yeni kazanım elde ettik. Önceki kazanımlarımız aynen devam edecek. ÇAYKUR'da çalışan personele kampanya primi ile 210 TL gibi bir kazanım sağladık. Yük Tevzi Müdürlüklerinde vardiyalı çalışan personele ilave 120 TL ücret, TEİAŞ helikopterli bakımda görev yapan personele uçuş tazminatı sağlandık. TEİAŞ'taki Canlı Bakım İşletme Müdürlükleri'nde çalışan personele ilave 100 TL ödeme, TEİAŞ, EÜAŞ ve TEDAŞ'a bağlı işletmelerde yüksek gerilim altında fiilen çalışan kamu görevlilerine her bir gün için 15 TL ilave ödeme elde ettik. TKİ Genel Müdürlüğüne bağlı Biga ve Çan İşletmeleri ile ETİ Maden İşletmelerine bağlı Bigadiç, Emet, Kırka ve Bandırma İşletmelerinde çalışan personelin, işi gidiş- gelişlerindeki servis sorunu çözüme kavuşturduk. Maden Kanununa göre görevlendirilen personele de çift harcırah hakkı kazandık" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Enerji Bir-sen'den Antalya'da 3. Dönem Toplu Sözleşme Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement