Engelli Murat'ın Kaloriferli Ev Hayali Gerçek Oluyor - Son Dakika
Güncel

Engelli Murat'ın Kaloriferli Ev Hayali Gerçek Oluyor

Dünya Engelliler Günü'nde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırlanan engelli Murat Saraç'ın kaloriferli ev hayali Sakaryalı bir hayırsever tarafından gerçeğe dönüştürülüyor.

11.12.2014 11:05  Güncelleme: 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MÜMİN ALTAŞ - Dünya Engelliler Günü'nde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırlanan Amasya'nın Taşova ilçesinde yaşayan engelli Murat Saraç'ın (15) kaloriferli ev hayali, Sakaryalı hayırsever bir iş adamı tarafından gerçeğe dönüştürülecek.

Engelli Murat'ın annesi Fitnat Caba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara'da ağırlandıklarını belirtti.

Murat'ın Anıtkabir başta olmak üzere birçok yeri gezdiğini ifade eden Caba, "Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı da gezdik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve cumhurbaşkanlığı çalışanları başta olmak üzere, Amasya Valimiz İbrahim Halil Çomaktekin ve Taşova Kaymakamı Emin Kaymak'a teşekkür ederim" dedi.

Dünya Engelliler Günü'nün ardından güzel bir müjde aldıklarını anlatan Caba, "Murat'ın kaloriferli ev isteği basına yansımıştı. Amasya Valiliği aracılığıyla Sakarya'dan bize ulaşan hayırsever bir iş adamı, evimize kalorifer taktıracağının müjdesini verdi. Allah razı olsun. Bize bu imkanı sağladığı için çok teşekkür ederiz. Murat, ben ve annem için güzel bir haber oldu" diye konuştu.

Murat'ın dersleri artık bölünmeyecek

Engelli Murat Saraç ise aldığı haberin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, "Çok mutluyum, sevinçliyim. Vallahi ona çok teşekkür ediyorum. Daha rahat ederim. Biri geliyor, derslerim yarıda kalıyordu. Artık kendi odam ısınacak" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Murat'a tahsis edilen emekli sınıf öğretmeni Sabiha Torun da Murat'ın normal şartlarda bir lise öğrencisi olduğunu ancak 5 ve 6. sınıf derslerini karışık verdiklerini söyledi.

Murat'ın daha çok din kültürü ve matematik derslerini sevdiğini vurgulayan Torun, şunları kaydetti:

"Murat'ın da dediği gibi ev sobalı. Mutlaka birileri misafir olarak geliyor ve soba yanan odaya, Murat'ın yanına geliyor. Ders yaparken geldikleri zaman genelde dersleri bölünüyordu. İnşallah o sorun da hallolacak. Eve kalorifer yapılınca daha rahat çalışacağız. Tabi ki anne için de çok iyi olacak. Murat yürüyemediği için sürekli annesinin kucağında. Bir taraftan da sobayla uğraşıyor. Böylece annenin üzerinden de yük kalkacak. Yaşlı anneannesi de mutlu olacak. Hayırsever vatandaşımıza teşekkür ediyorum."

"Burak, Umut ve Sneijder beni takip etsin"

Dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e "Bakanım beni tedavi ettirin" diye tweet atan Murat Saraç'ın, Twitter'da siyaset, sanat ve futbol dünyasından çok sayıda kişinin de aralarında bulunduğu 109 bin 949 takipçisi bulunuyor.

Koyu Galatasaraylı olan Murat, Burak Yılmaz, Umut Bulut ve Wesley Sneijder'in Twitter'dan kendisini takip etmelerini istiyor. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelli Murat'ın Kaloriferli Ev Hayali Gerçek Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement