Engellilerin, "Yüzüncü Yıl Seferberlik Çağrısı, Büyük Yürüyüş Projesi" - Son Dakika
Yerel

Engellilerin, "Yüzüncü Yıl Seferberlik Çağrısı, Büyük Yürüyüş Projesi"

Proje kapsamında Ankara'ya götürmek üzere Gelibolu Yarımadası'ndan aldıkları toprak ile yola çıkan 10 engelli, Polatlı ilçesine ulaştı.

14.10.2014 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi tarafından Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı dolayısıyla hazırlanan "Yüzüncü Yıl Seferberlik Çağrısı, Büyük Yürüyüş Projesi" kapsamında, Ankara'ya götürmek üzere Gelibolu Yarımadası'ndan aldıkları toprak ile yola çıkan 10 engelli, Polatlı ilçesine ulaştı.

Yürüyüşe katılan grubu Polatlı Belediyesi önünde Başkan Mürsel Yıldızkaya karşıladı.

Yıldızkaya, Çanakkale Zaferini yaşayan aziz şehitlerin torunlarını Sakarya Zaferi'nin yaşandığı şehitler diyarı Polatlı'de konuk etmekten çok mutlu olduklarını söyledi.

Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şube Başkanı İbrahim Battal ise Çanakkale'den aldıkları vatan toprağı ile Türk Bayrağını 15 Ekim'de Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacaklarını söyledi.

Çanakkale'den barış ve kardeşlik için yola çıktıklarını belirten Battal, "Görme engelli, zihinsel engelli, ortopedik engelli kardeşlerimle birlikte, işitme engelli kardeşlerimle birlikte yola çıkarken hiçbir zaman engelimizi düşünmedik. Ayın 15'inde Yüce Atatürk'ün Anıtkabir'deki ruhuyla buluşacağız. Toprağımızı oraya teslim ettikten sonra yeni Başbakanımız ve yeni Cumhurbaşkanımızla birlikte bütün Türkiye'ye, bölge coğrafyamıza ve bütün dünyaya, 'Barış içinde yaşayın, kardeşçe yaşayın, huzur içinde yaşayın kimse sizi ne parçalayabilir ne de bölebilir. Kardeşi kardeşe kırdırmasınlar diyeceğiz' şeklinde konuştu.

Grup, Polatlı Belediyesi Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkezini ziyaretin ardından Ankara'ya hareket etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engellilerin, 'Yüzüncü Yıl Seferberlik Çağrısı, Büyük Yürüyüş Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement