Enginar Tarlada 1 Lira - Son Dakika
Ekonomi

Enginar Tarlada 1 Lira

Enginar Tarlada 1 Lira

Türkiye'de, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde üretilen enginarın bir çeşidi olan, Çeşme ve Karaburun'da yaygın olarak yetişen sakız türü, hasadının ardından ülkenin birçok noktasına gönderiliyor.

02.04.2016 10:46  Güncelleme: 12:38

Türkiye'de, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde üretilen enginarın bir çeşidi olan, Çeşme ve Karaburun'da yaygın olarak yetişen sakız türü, hasadının ardından ülkenin birçok noktasına gönderiliyor. Tarlada tane fiyatı 1- 1.5 lira arasında değişen Yunan ve Romalılar dönemlerinden beri bilinen, bu dönemlerde kral sofralarının en geçerli yemeği olarak tüketilen enginarın pazardaki fiyatı ise 4 liraya kadar ulaşıyor.

VİTAMİN DEPOSU, HASTALIKLARIN ŞİFASI

Ege, Marmara ile Akdeniz bölgelerinde yetiştiriciliği yapılan, A ve B vitamini zengini olması nedeniyle atardamar kireçlenmesini önleyen ve safra kesesi rahatsızlıklarını gideren enginarın yapraklarından yapılan kürün, karaciğer dostu olduğu da biliniyor.

Enginar Tarlada 1 Lira

Karaciğerle safra kesesinde biriken nikotin, alkol ve yağın vücuttan atılımını sağlayan, ayrıca vücuttaki amonyakla kolesterolü azaltan enginarın Çeşme- Karaburun bölgesinde yaygın olarak yetişen sakız türü, hasadının ardından ülkenin birçok noktasına gönderiliyor.

Enginar Tarlada 1 Lira

KRALLARIN YEMEĞİ

Hibrit olarak üretilen enginarlara göre lezzeti ve sağladığı faydalarıyla ön plana çıkan sakız enginarının tarlada tane fiyatı 1- 1.5 lira, pazardaki fiyatı ise 4 liraya kadar ulaşıyor. Yunan ve Romalılar dönemlerinden beri bilinen, bu dönemlerde kral sofralarının en geçerli yemeği olarak tüketilen enginarın, cinsel gücü artırıcı, ateş düşürücü, vücudu kuvvetlendirici, iştah açıcı olduğu, romatizma, ishal, sarılık hastalıklarına ve sinirlere iyi geldiği biliniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Enginar Tarlada 1 Lira - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Falkenstein: Sayin yetistiriciler Almanya yok satiliyor .Gönderinde alalim.Konservesini aldim icinde bir ton yag var yiyemeden cope attim . 7 0 Yanıtla

Advertisement