Erbil'de PKK'ya Operasyon: Çok Sayıda Gözaltı Var - Son Dakika
Güncel

Erbil'de PKK'ya Operasyon: Çok Sayıda Gözaltı Var

Erbil\'de PKK\'ya Operasyon: Çok Sayıda Gözaltı Var

Suriye'de faaliyet gösteren Suriyeli Kürt örgütlerinin faaliyetlerinin engellenmesinden sonra Erbil'de, PKK bağlantılı kurumlara baskın yapıldı.

19.05.2014 22:33  Güncelleme: 09:58

Ulusal Kürt Kongresi ile başlayıp Rojava ile süren gerilim PKK ile Mesud Barzani'nin başkanı olduğu KDP'yi çatışmanın eşiğine getirdi. Suriye'de KDP paralelinde faaliyet gösteren Suriyeli Kürt örgütlerinin faaliyetlerinin engellenmesi, yönetici ve üyelerinin gözaltına alınmasına misilleme amacıyla Kuzey Irak'taki PKK bağlantılı kurumlara eşzamanlı baskınlar yapıldı. Operasyonlar kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

GERİLİM DORUĞA ÇIKTI

Irak Kürdistan bölgesinden Rojava'ya açılan sınır kapısının kapatılması ile başlayan ve sınıra hendek kazılması ile doruğa çıkan Mesut Barzani'nin liderliğini yaptığı Kürdistan Demokrat Partisi ile PKK ve PYD arasında suçlamalarla devam eden gerilim dün Kuzey Irak'ta baskınlarla doruğa çıktı.

MİSİLLEME YAPILDI

Rojava'da KDP'ye yakın parti yöneticileri ve üyelerinin gözaltına alınması ve bazılarının tutuklanmasına misilleme amacıyla Erbil, Dohuk ve Zaho'da PKK ve bağlı parti ve kurumlara kapsamlı operasyonlar yapıldı.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR

Bölgedeki asayiş güçleri, Irak'ta faaliyet gösteren Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi (PÇDK), merkezi Avrupa'da bulunan Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) ofisleri, Dicle haber Ajansı (DİHA) ve Weşana Roji Welat dergisi, Kürdistan Yurtsever Gençlik Merkezi'nin Erbil, Dohuk, Zaho büroları ile Kürdistan Özgürlükçü Kadın Kurumu'nun (RJAK) Hewler'deki merkezlerine baskınlar düzenledi. Baskın yaplan merkezlerdeki çok sayıda yönetici ve çalışan gözaltına alındı. Baskının gerekçesi, gözaltına alınanların sayısı ile nerede tutuldukları hakkında bir bilgi edinilemedi. 

PÇDK, bir süre önce de Erbil yönetimi tarafından "Yasa dışı" ilan edilmişti.

KAPILARINA KİLİT VURULDU

Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı olan KDP lideri Mesut Barzani yönetimindeki asayiş güçleri, bugün Duhok, Zaxo ve Hewler'de düzenlediği baskınlar ve onlarca gözaltı ardından, PÇDK, KNK ofisleri, Kürdistan Yurtsever Gençlik Merkezi büroları, Kürdistan Özgürlükçü Kadın Kurumu'nun (Saziya Jinên Azadixwazi Kürdistan RJAK) merkezi ile Weşana Roji Welat Dergisi'nin kapılarına kilit vurdu.

17 YIL ÖNCE DE OPERASYON YAPILMIŞTI

1997'de PKK ve KDP arasında yaşanan çatışmalar sonrası Erbil'de faaliyet gösteren PKK bağlantılı bir çok kuruma baskınlar yapılmış, operasyonlarda çok sayıda örgüt mensubu öldürülmüştü.

UZLAŞMA ARAYIŞLARI BAŞLADI

İki örgüt arasında yaşanan sorunun bölgede yeni bir çatışmaya zemin hazırlayacağı endişesi yaşanırken, bağımsız Kürt oluşumları harekete geçti. Bölgedeki operasyonların durdurulması ve iki parti arasında uzlaşma arayışları başlatıldı.

ROJAVA'DA OPERASYON SİNYALİ

Uzlaşmanın sağlanamaması halinde misilleme amacıyla Rojava bölgesinde KDP paralelinde faaliyet gösteren örgüt ve kurumlarına yönelik kapsamlı operasyonların gündeme gelebileceği belirtiliyor.

OPERASYONLARA KINAMA GELDİ

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK), Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCD-E) ve Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu (YEK-KOM), Barzani'nin KDP'nin, Hewler, Zaxo ve Duhok'ta gerçekleştirdiği baskınları ve gözaltıları kınadı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erbil'de PKK'ya Operasyon: Çok Sayıda Gözaltı Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • özcan güney: Kürtler ve pkk şunu anlaması lazım :Dünyada tek rahat etikleri ülkeTÜRKİYE bunun kıymetini bilmeleri gerek.Aksi halde gidecek yerleri de yok. 29 17 Yanıtla
  • biri: şunu iyi bilmemiz gerekir tükiyede kürt, türk barışı sağlanmazsa birlik olunmazsa dış mihraklar türkiyeden cacık yapar.ikiside tek başına bir hiç olduğu gibi bide düşmanlıkları olursa bizi çok iyi kullanırlar. 19 26 Yanıtla
  • 42: gün gelecek kürtler efendilere Türklere yalvaracak 24 17 Yanıtla
  • SERDAR: BU BARZANİ TEHLİKELİ ADAM SADDAM BİLE BAŞ EDEMEDİ ABD İLE MASAYA OTURDU IRAK YÖNETİMİNE POSTA KOYDU BİR LOKMADA YER BİZİM ÜLKENİN KÜRTLERİNİ AMA TC İZİN VERMEZ BUNA BARZANİDE BUNU BİLİR TIRSAR LAKİN PKK YI YAKIN ZAMAN DA CİZİCEK 8 27 Yanıtla
  • ayhan: Dağda aç kalan pkk litlerine yemek verip gönderecektir 16 13 Yanıtla
  • merdo: BARIŞ BARIŞ HUZUR GÜVEN İŞ AŞ OKUL FABRİKA KANDAN BESLENEN VAMPİRLERE KANMAYIN. 9 18 Yanıtla
  • soner: SIRTLAN VE ÇAKAL HİKAYESİ 16 10 Yanıtla
  • SERDAR: ALLAH TÜRKİYEDE YADA DİĞER ÜLKELERDE ŞU PKK DENEN HAİN ÖRGÜTE FIRSAT VERMESİN BU HAİNLER YILLARDIR İNSANLARIN KANINI EMİYOR 14 10 Yanıtla
  • özi: ha işte tam olmuş birbirinizi yiyin pisliğinizi masum insanlara bulaştırmayın kendi belanızı kendi cinslerinizden bulun 10 14 Yanıtla
  • zazayım.asla kürt olamam: Osmanlı'dan bu yana devletin ve şartlanmış halkın,Zazaları Kürt görmesinin,Zazaları Kürtlüğe itmesinin,bölücü çevrelerin Zazaların Kürtleştirme propagandaları karşısında önlem alınmamasının,Devlet'in Zazaları yalnız bırakmasının tabii bir sonucu olarak,bir kısım da olsa Kürtlüğü bir üst kimlik olarak benimseyen bir grup Zaza mevcuttur..kÜRTLER DE SAYILARINI ARTIRMAK İÇİN SİYASİ PROBOGANDALARLA ZAZALARI ASİMİLE ETMEK İÇİN ÇOK ÇABALAMAKTADIR. 13 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement