Erdemit'te Barış ve Dostluk Mesajları Verilen Festival - Son Dakika
Güncel

Erdemit'te Barış ve Dostluk Mesajları Verilen Festival

Erdemit\'te Barış ve Dostluk Mesajları Verilen Festival

Erdemit'te barış ve dostluk mesajları verilen festivalBalıkesir'in Edremit ilçesinde '2. Uluslararası Dostluk, Barış, Kültür ve Sanat Festivali' başladı.

11.05.2016 10:54

Erdemit'te barış ve dostluk mesajları verilen festival

Balıkesir'in Edremit ilçesinde '2. Uluslararası Dostluk, Barış, Kültür ve Sanat Festivali' başladı. Festivalde konuşma yapan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Ankara da gerçekleşen terör eyleminin ardından Yunanistan'da 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulduğunu hatırlatarak, "Şunu biliyorum ki bu tür ilişkiler ile aramızdaki Ege Denizi bir kardeşlik gölü haline gelecek" dedi.

Greek Art Union ve Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen "2. Uluslararası Dostluk, Barış, Kültür ve Sanat Festivali" başladı. Festival, kortej yürüyüşüyle başladı. Kalabalık, Edremit Soğuktulumba Mevkisi'nden, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Dört gün sürecek olan festival kapsamında Edremit Cumhuriyet Meydanı'nda halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi. Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde yapılan sergi açılışının ardından Yunan Sanatçı Athina konseri gerçekleştirildi.

"EGE DENİZİ KARDEŞLİK GÖLÜ HALİNE GELECEK"

Edremit Cumhuriyet Meydanı'nda CHP'li Edremit'in Belediye Başkanı Kamil Saka ve Yunanistan'ın Naoussa Belediye Başkanı Nikos Koutsogiannis halka seslenerek dostluk ve kardeşlik mesajları verdi. İki toplumun birbirleri için önemini anlatıp Başkan Saka, birlik, beraberlik ve dostluğun giderek pekişeceğine inandığını söyledi. Saka, Naoussa'da düzenlenen festivale katıldığında yaşadığı anısı anlatırken ise duygulandı. Saka, " Türkiye'de teröristler tarafından Ankara katliamı gerçekleştirildiği sabah Naousa da idim. Naousa'daki konuşmamda bundan bahsettim ve sevgili Nikos beni kürsüden indirmedi ve kendisi geldi. O gün orada ölenler için 1 dakikalık saygı duruşu davetinde bulundu. Onun için kendisine çok teşekkür ediyorum. Şunu biliyorum ki bu tür ilişkiler ile aramızdaki Ege Denizi bir kardeşlik gölü haline gelecek. Bir olan coğrafyamız, iklimimiz içinde birbirine yakın iki kültür ile iki yakanın dostluğu, barışı bu festival sayesinde güçlenecek" dedi.

Konuşmaların ardından etkinlikler, Edremit, Balıkesir ve Burhaniye'den gelen halk oyunları ekipleri ve Naoussa Orkestrası'nın dinletisiyle devam etti.

Festival kapsamında canlı resim performansında, dünya barış tablosu çizilecek, Akçay Güzel Sanatlar Derneği Resul Akdeniz Korosu Türk Sanat Müziği, konseri verecek, ses sanatçısı Tuana, günümüzün sevilen şarkılarını seslendirecek. Adil Yıldız ve Anadolu Sanatları Kültür Derneği, Türk Halk Müziği konseri ile festivalde yer alacak, Soner Üngün ise dinletisi gerçekleştirecek. Yunanistan Müzik Bandosu Akçay Cumhuriyet Meydanı'nda gösterilerinin ardından Fuat Murat Kantar, trompetiyle resital sunacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdemit'te Barış ve Dostluk Mesajları Verilen Festival - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement