Erdoğan: IŞİD Operasyonuna Destek Askeri Ya da Siyasi Olabilir - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: IŞİD Operasyonuna Destek Askeri Ya da Siyasi Olabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ve Arap ülkelerinin IŞİD operasyonu ile ilgili, "Olumlu bakıyoruz. Ara vermeden devam etmeli. Desteğimiz askeri ya da siyasi olabilir." dedi.

23.09.2014 18:58  Güncelleme: 08:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Amerikan düşünce kuruluşlarından Dış İlişkiler Konseyi’nin (CFR) düzenlediği oturumda, moderatör Gazeteci Fareed Zakaria tarafından, “Türkiye tarihinde Atatürk’ten sonraki en önemli siyasetçi” diye takdim edildi. ABD ve 5 Arap ülkesinin Suriye’de IŞİD hedeflerine yaptığı saldırıyı değerlendiren Erdoğan, operasyonlara ara verilmemesi gerektiğini söyledi. IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonlara Türkiye’nin desteğinin askeri operasyonu kapsayıp kapsamadığına ilişkin soruya ise Erdoğan, “Her türlü kapsar. Askeri, siyasi hepsi...” yanıtını verdi.

Operasyonlara ara verilmemesi ve yol haritasının kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini vurgulayın Erdoğan şöyle konuştu:

"CİDDİ BİR ARA VERİLMEMELİ"

Henüz gelen bilgiler çok çok farklı. Hedefler noktasında nereler vuruldu, nasıl vuruldu, tam manasıyla bilgileri net ulaşmış değil. Bunlar Sayın Obama’nın çarşamba konuşmasında da Irak ve Suriye olarak ifade ettiği hedefler arasındaydı. Bu hedeflere yönelik atılmış olan bu adım özellikle bölgedeki terör örgütlerine karşı yapılmış bir eylem olarak bizim de olumlu yaklaştığımız bir adımdır. Bunun tabii, böyle bir olup ondan sonra ardından şöyle ciddi bir ara verilmesi yanlış olur diye düşünüyorum. Bu yol haritasının kararlılıkla sürdürülmesi gerekir.

"ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREV NEYSE..."

(Türkiye’nin katkısı bundan sonra ne olacak?) Bunları aramızda kendileriyle de görüşüyoruz. Ona göre üzerimize düşen görev neyse, terörle mücadelede bunu yapmaya, biz de üzerimize düştüğü şekliyle adımlarımızı atacağız. Döndükten sonra hükümetimizle de görüşmeleri yapacağız. Bu görüşmelerimizi yaptıktan sonra alacağımız karar çerçevesinde buradaki desteğimizi sürdüreceğiz. (Bu desteğin askeri operasyonu da kapsayıp kapsamadığı) Arkadaşlar, her türlü kapsar. Askeri, siyasi hepsi...

"KARARLILIKLA SÜRDÜRÜLMELİ"

(Tampon bölge konusunda) Buna zaten, gözü kapalı bakmayalım, bu bir vakıa. Söyledim, no fly zone (uçuşa yasak bölge) önemli. İki, bir defa Suriye tarafında bir güvenli bölge önemli bir şey. Çünkü 1.5 milyon insan şu anda sadece bizde. Hâlâ gelmeye devam ediyor. İşin bir üçüncü boyutu var: Bölücü terör örgütleriyle mücadele. Bunu aynı şekilde kararlılıkla sürdürmemiz gerekiyor. Bunu kendileri de zaten kabulleniyorlar. Bu çerçevede Türkiye olarak biz de üzerimize düşeni yerine getiririz.

"TERÖRLE GÖSTERMEK İSTİYORLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan CFR’nin oturumunda ise şunları söyledi: (New York Times haberi) Bazı çevrelerin Türkiye’yi terörle birlikte göstermeye çalıştığını görüyoruz. Özellikle IŞİD konusunda Türkiye haksızca eleştiriliyor. Hatta bir gazete, bir camiden çıkarken çekilmiş fotoğrafı yayınlayıp “Teröristler işte bu camii çevresinden çıkıyor” diye yazdı. Türkiye’ye sistematik saldırılar yapıyorlar. Kredi derecelendirme kuruluşları bilim yöntemi kullanmadan siyasi değerlendirmeler yapıyor.

"YERİ GELİR TAKAS YAPILIR"

(Konsolosluk çalışanlarının kurtarılması karşılığında bir şey verilip verilmediği) Bu operasyonda parasal hiçbir ilişki kesinlikle olmamıştır. Bazıları ‘Takas yaptılar’ dedi. Yeri gelir takas da yapılır. Ama ona hazırlanmak ayrı bir maharettir. Bu tür adımlarla bu sağlanmıştır. (Hamas’ın 5 yıl rehin tuttuğu İsrailli asker Gilad Şalit örneğini kastederek) Bir tane esiri için 1500 rehineyi veren İsrail’e bu soruyu sordular mı, merak ediyorum. Demek ki olabiliyormuş.

"IŞİD BATAKLIĞI TEMİZLENMELİ"

Ünlü televizyoncusu Charlie Rose’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad mı yoksa IŞİD mi daha kötü sorusuna: “IŞİD bataklığının kurutulması için Irak ve Suriye’ye bakılmalı. Bataklığın bir ayağı Suriye’de bir ayağı Irak’ta. Bu bataklığın buralardan tamamen temizlenmesi gerekiyor” yanıtını verdi.

"STRATEJİK ORTAKSAK 'BUNU' BİZE VERİN"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Amerikan düşünce kuruluşlarından Dış İlişkiler Konseyi’nin düzenlediği oturumda paralel yapıyla ilgili konuştu:

“Bu örgütle mücadeleye başladığımızda sadece Emniyet ve yargı değil, devletin pek çok noktasına sızdıklarına ve örgüt çıkarları doğrultusunda faaliyet gösterdiklerine şahit olduk. Faaliyetlerinin ulusal sınırları aşarak, uluslararası istihbarat taşeronluğuna kadar ulaştığını da tespit ettik. ABD’deki bazı medya kuruluşları ve düşünce kuruluşları bu Paralel Yapı adını verdiğimiz örgütün kısmen de olsa etkisi altında. ABD Başkanı Barack Obama ile de Paralel Yapı’yı konuştuk. Eğer model ortaksak, stratejik ortaklığımız varsa, siz bizden bir teröristi istediğinizde, şunu bunu istediğinizde, biz size nasıl teslim ediyorsak, biz de karşılığında sizden aynısını isteriz. Ülkemizin ulusal güvenliğini tehdit eden bir kişi şu an ülkenizde Pensilvanya’da yaşıyor. Bunu deport edin. Deport etmiyorsanız bize verin. Çünkü bu, 2 model ülkenin huzuru için önemlidir. Umarım Türkiye ve ABD bu örgütle mücadelede işbirliği yapacaktır.”

Erdoğan: IŞİD Operasyonuna Destek Askeri Ya da Siyasi Olabilir
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan: IŞİD Operasyonuna Destek Askeri Ya da Siyasi Olabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • ahmak: Iraga yada suruyeye turk askeri gider sahsim adina ben o savasa gitmem 37 3 Yanıtla
  • KORAGSA: VAY DÖNEK İŞİD YAKALADIGINIZ TÜRKLERE ACIMAYIN 10 9 Yanıtla
  • mem: işte uzun adamı böyle kısaltıp yola getirirler. 17 1 Yanıtla
  • türkiye: atatürkün kurduğu türkiyeyi resman araplaştıyorsunuz suriyelileri aldınız milyonlarca sonra laikliyi kaldırıp cahille götüyorsunu ve gelişmiş ülkelerin gerisinde kalıp halkı bilgisiz ve cahiliğiğe sürüklüyor bu hükümet her zaman atatürkde demiş laik bir ülke gelişmiş bir ülkedir bilgi türkiye gelişmi ülkedir araplaşmaya gitmeyin türk ulusu menideniyet islamı kurması lazım bu şklde 10 6 Yanıtla
  • SARKİS: HAH ŞÖYLE, HİZAYA GEL BAKALIM. . 13 2 Yanıtla
  • dklk: ne oldu tuuayip seni terör örgütünden yargılayacaklar diye çarkmı etin ben sana bişey diyim korkunun ecele faydası yok aynı kadafi gibi olcan 11 3 Yanıtla
  • osman: TURKIYE SAVASA SOKULURSA DAGILIR BUDA DAGITMA PROJESININ BIR PLANIYDI TURKIYE ATESE ITILECEK 12 2 Yanıtla
  • jiyan: haha vay dönek vay sen abd de tam bir yalaka oluyorsun burdada is-it i sen besliyordun ne oldu kuyrugunumu kistirdilar:))))))) 12 2 Yanıtla
  • VATANDAŞ: kulakları kızarmış, beliki ABD kulaklarını çekmiş nasılda 180 derece dönüyorsun. . . 9 4 Yanıtla
  • nil: bu adam kadar tükürdügünü yalayan biri daha yok. . 8 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement