Erdoğan, Özbekistan'ın Birinci Cumhurbaşkanı Kerimov'un Kabrini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Erdoğan, Özbekistan'ın Birinci Cumhurbaşkanı Kerimov'un Kabrini Ziyaret Etti

Erdoğan, Özbekistan\'ın Birinci Cumhurbaşkanı Kerimov\'un Kabrini Ziyaret Etti

Özbekistan'ın Semerkant şehrinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Eylül ayı başında vefat eden Özbekistan'ın Birinci Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un kabrini ziyaret etti.

18.11.2016 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özbekistan'ın Semerkant şehrinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Eylül ayı başında vefat eden Özbekistan'ın Birinci Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un kabrini ziyaret etti.

Semerkant'ta Orta Asya'nın en eski camilerinden birisi olan Hazreti Hızır Mescidinde bulunan Kerimov'un kabrini ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Özbekistan Cumhurbaşkanı Vekili ve Başbakan Şevket Mirziyayev de eşlik etti. Ziyarette; Başbakan Yardımcıları Tuğrul Türkeş ile Veysi Kaynak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın yanı sıra Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov da hazır bulundu.

Kerimov'un kabrine gül bırakan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Müslümanlar İdaresi Başkanı Müftü Usmanhan Alimov ile Semerkant İl Müftüsü Nuridinhan İslamov tarafından tilavet edilen Kur'an-ı Kerim'i dinledi.

Merhum Kerimov'un vefatından sonra defnedileceği yerin belirlenmesi konusunda yaşanan süreç ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgiler veren Özbekistan Cumhurbaşkanı Vekili Mirziyayev, Özbekistan'ın bağımsızlığı için Kerimov'un çok önemli bir isim olduğunu söyledi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Özbekistan'ı ziyareti için teşekkürlerini iletti.

Ziyaretin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Vekili Mirziyayev baş başa görüşmelerini ve başkanlık edecekleri heyetler arası çalışma yemeğini gerçekleştirmek üzere Hazreti Hızır Mescidinden ayrıldı.

GÖRÜNTÜ

--------

Ziyaretten fotoğraflar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan, Özbekistan'ın Birinci Cumhurbaşkanı Kerimov'un Kabrini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement