Ereğli Esnaf Kefalet 51. Mali Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Ereğli Esnaf Kefalet 51. Mali Genel Kurulu Yapıldı

Ereğli Esnaf Kefalet 51. Mali Genel Kurulu Yapıldı

Konya’nın Ereğli ilçesinde, Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinin 51. Mali Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

18.01.2015 18:00

Konya'nın Ereğli ilçesinde, Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifinin 51. Mali Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

2014 Yılı Ocak ayında yeniden Ereğli Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanlığına seçilen Mustafa Oymak ve yönetimi dört yıllık görevlerinin birinci yılında 51. Olağan Mali Genel Kurul Toplantısını yaptı. Kwangjin Park Restoranda gerçekleştirilen kurula Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve çok sayıda davetli katıldı.

Divan Kurulunun belirlenmesinin ardından Kongrenin açılış konuşmasını yapan Başkan Mustafa Oymak, 12 yıl önce göreve geldiğinde Meydanbaşı Mezarlığına gömülmüş bir kooperatifi teslim aldığını hatırlatarak, üyelerin ve ortakların destekleri ile kooperatifi Konya ve bölgesinde parmakla sayılır bir kooperatif haline getirdiklerini kaydetti.

Oymak'ın konuşmasının ardından yönetim kurulu ve denetim kurulu faaliyetleri okunarak katılımcıların oylarına sunuldu. Sunulan faaliyet raporları üyelerin oy birliği ile kabul edildi. Oylamanın ardından katılımcılar selamlama konuşması yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez yaptığı selamlama konuşmasında, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, hükümet olarak bu zorlu sürecin üstesinden başarı ile gelme çaba ve gayreti içerisinde oldukları kaydetti. AK Parti iktidarı ile Türkiye'nin 12 yılda çağ atladığını ifade eden Etyemez, gerek sağlıkta, gerek eğitimde gerekse ulaşımda yapılan reformlar ile Türkiye'nin dünya devletleri arasındaki saygınlığının kat be kat arttığını kaydetti.

Bakanlık olarak esnaf ve sanatkarların her türlü sıkıntılarının giderilmesi noktasında çalışmalara devam ettikleri söyleyen Etyemez, geçtiğimiz ay Halk Bankası ile yaptıkları sözleşmede prim borçları yüzünden emekli olamayan 200 bin civarında esnaf ve sanatkarın borçlarının kredi ile ödenerek emekli olmalarının önünün açıldığını belirtti. Mali genel kurulun hayırlı olması temennisi ile sözlerine son veren Etyemez, Ereğli için yapılması lazım gelen hiç bir işten kaçmayacaklarını, esnaf ve sanatkarlara Ankara'da kapılarının açık olduğunu anımsattı.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı ise, Mali Genel Kurulun hayırlı olmasını dileyerek Mustafa Oymak nezdinde tüm esnaf ve sanatkarlara başarılar diledi.

Konuşmaların ardından kurul katılımcılara plaket takdim edilmesinin ardından sona erdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ereğli Esnaf Kefalet 51. Mali Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement