Ergenekon Davasında Tahliyeler - Son Dakika
Güncel

Ergenekon Davasında Tahliyeler

Ergenekon Davasında Tahliyeler

Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Silivri Cezaevi'nden ayrıldı.

11.03.2014 21:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergenekon davası sanıklarından, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği tahliye kararının ardından Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Yerleşkesi'nden ayrıldı.

Prof. Dr. Alemdaroğlu, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Yerleşkesi çıkışında eşi Duygu Alemdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu aile bireyleri ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri tarafından karşıladı.

Alemdaroğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan ve bugün tedavi gördüğü hastanede hayata veda eden Berkin Elvan'ın ailesine başsağlığı diledi.

Berkin Elvan'ın " Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük gibi Gezi Parkı olaylarının" şehidi olduğunu kaydeden Alemdaroğlu, şöyle konuştu:

"Ergenekon şehitlerini de biliyorsunuz, 16 kişi. Başta Kuddusi Okkır, Prof. Dr. Uçkun Geray, Prof. Dr. Türkan Saylan, Engin Aydın, Kaşif Kozinoğlu, Teoman Koman ve diğerleri... Bunlar içinde bu rezaleti kabullenemeyip onur meselesi yapıp intihar edenler de var. Sonuç olarak 16. olarak rahmetli olan Teoman Koman Paşamız için ibretlik bir konuşmayı gazetelerden okuduk. Diyor ki iktidarın yetkilisi, 'Suçlarının cezasını çekmeden gitti ama bir de öbür tarafta hesap verecek'... Neymiş suçu? Memleketine, milletine hizmet etmek, şanla şerefle hizmet etmek ve Güneydoğu'da PKK ve Abdullah Öcalan denilen katilin evlatlarına karşı savaş vermiş olmak. Suçu bu. Nitekim bizlerin de buraya tıkılmamızın bir sebebi de bu."

Ergenekon davasının mesnetsiz bir dava olduğunu savunan Prof. Dr. Alemdaroğlu, "Ergenekon rezaleti, ne idüğü belirsiz Tuncay Güney denilen bir eşcinselin ortaya çıkarttığı ama okyanus ötesinden bir takım insanların direktifleriyle tezgahlanan, sonuçta 35 tane 2008 yılı başlarında CIA yetkilisinin Ankara'da görevlendirilerek birlikte kurguladıkları bir olaydı. Suçsuz 268 kişi yıllarca, 12 Haziran 2007'den bu yana uğraştı" ifadelerini kullandı.

Davayı gören İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesini eleştiren Alemdaroğlu, "Bize bu suçları yüklemeye çalışan, bize bu cezayı çektiren 13. Ağır Ceza Mahkemesinin heyeti halen işbaşında ve halen arkadaşlarımızın - ki içeride sadece 1. Cezaevi'nde 10 kişi tutuklu durumda - onların serbest bırakılmaları ne kadar geç olursa o kadar zevk almaktalar. Çünkü kendileri, Anayasa Mahkemesine, yasama organına karşı gelmekte, bir anlamda isyan etmekte ama hiçbir şekilde onlar için iktidar yetkililerinden 'darbe teşebbüsü, hain' gibi sözler duymuyoruz" diye konuştu.

Hiçbir zaman boyunlarını bükmediklerini ve her zaman dik durduklarını kaydeden Alemdaroğlu, kendilerine destek veren TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz ile TGB üyelerine teşekkür etti. Ergenekon davasının bu aşamaya gelmesinde, gençlerin, İşçi Partisinin ve bir kısım CHP milletvekillerinin de önemli payı olduğunu ifade etti.

Alemdaroğlu, eşine, ailesine ve avukatı Metin Çetinbaş da teşekkür etti.

"Herkesin bu çıkar amaçlı suç örgütüyle mücadele etmesi gerekiyor"

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesinin kararıyla serbest kalan Ergenekon davası sanıklarından eski Yarbay Mustafa Dönmez de Silivri Ceza ve İnfaz Yerleşkesi'nden ayrıldı.

Dönmez, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Berkin Elvan'ın ölümünden duyduğu üzüntüyü belirterek, "Gaz mühimmatının boşunu bize koyanlar, dolusuyla Berkin kardeşimize kıydılar. Bunun için çok üzgünüz. Ancak bu kumpas Türkiye'nin her tarafında, devletin içine çöreklenmiş, TSK'nın içinde, polisin içinde, MİT'in içinde... Bunları öteleyerek 'üç ay, beş ay sonra hesaplaşalım' demek yeni masum insanlara kumpas kurulmasına zemin hazırlamak demektir. Herkesin bu çıkar amaçlı suç örgütüyle mücadele etmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement