Eruh-Der'den İsrail ve Işid'e Kınama - Son Dakika
Yerel

Eruh-Der'den İsrail ve Işid'e Kınama

Eruh-Der\'den İsrail ve Işid\'e Kınama

Van’da Eruhlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ERUH-DER), düzenlediği basın açıklamasında İsrail ve IŞİD’i kınadı.

21.07.2014 18:27

Van'da Eruhlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ERUH-DER), düzenlediği basın açıklamasında İsrail ve IŞİD'i kınadı.

Şube binasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan ERUH-DER Van Şube Başkanı Ömer Ömeri, İslam coğrafyasında son iki yılda yaşanan olayların herkesin içini acıttığını vurguladı. Suriye'de tamamen demokratik yöntemlerle bir yerel yönetim geliştirmeye çalışan Rojava halkına karşı IŞİD çetelerinin yaptıklarının gözler önünde olduğunu ifade eden Ömeri, buna karşı herhangi bir tepkinin yükselmemesini üzüntüyle karşıladıklarını söyledi. Ömeri, "Aynı şekilde bu mübarek ayda İsrail'in Filistin'de Müslümanlara karşı yaptıklarına da şahit oluyoruz. Bir sivil toplum kuruluşu olarak her iki olaya karşı tepkimizi dile getirmek amacıyla bir araya geldik" dedi.

Daha sonra basın metnini okuyan ERUH-DER Van Şubesi Eş Başkanı Muhsin Keskin ise, Suriye'nin Rojava'ya bağlı Kobani Kanton'una yönelik IŞİD çetesinin Musul'daki Irak ordusuna ait depolardan temin ettikleri ağır silahlarla saldırıları ile İsrail'in Gazze'ye yönelik hava, kara ve denizden acımasız ve ağır saldırılarının devam ettiğini belirterek, "4-5 milyonluk nüfuslu İsrail'in, Ortadoğu'nun göbeğinde İslam coğrafyasında bu kadar palazlanıp bu kadar pervasız saldırıları tek başına yapabilme gücü yoktur. Başta Amerika olmak üzere Avrupa ülkelerinden maddi ve siyasi destek almaktadır" dedi.

Tarihin; devleti savunma bahanesi altında gerçekleştirdiği operasyonlarla çoluk, çocuk, kadın, yaşlı demeden bir bütün halkı katliamdan geçiren İsrail'i kötü örnek, zalim otoriter devlet, insanlık dışı fiilleriyle katliamcı zihniyeti nedeniyle mahkum; destekçilerini ve susanları da mahcup diye yazacağını vurgulayan Keskin, "Dünya emperyalist sisteminden beslenen ve Evrensel İnsan Hakları'nı hiçe sayan bu anlayıştaki devletler başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm dünyadaki sivil ve resmi kurumlar nezdinde mahkum edilmeli ve bu katliamları yapanlar uluslar arası mahkemelerde yargılanmalıdır" ifadelerini kullandı.

IŞİD ve benzeri paramiliter taşeron örgütler ve destekçilerinin esas amaçlarının bölgede adil bir İslam Devleti kurmak olmadığının altını çizen Keskin, "Irak ve Suriye'de yaşayan Kürt, Türkmen, Şii, Yezidi ve Hıristiyan halklar ciddi bir katliam tehdidi altındadırlar. Bunun en son örneği Kobani'dir. Van Eruhlular Derneği olarak şunu diyoruz, Gazze bizim için neyse Kobani de odur. Kerkük neyse Van da odur. Nerede zülüm varsa karşısındayız. Nerede mazlum varsa yanındayız. Bu nedenle her ne kadar birbirilerine karşı gibi görünüyorlarsa da zulümde benzer ve ortak otoriter devlet oldukları gün gibi aşikar İsrail ve IŞİD'i yaptıklarından dolayı kınıyor ve herkesi katliamlara karşı duyarlı olmaya ve mazlumun yanında yer almaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eruh-Der'den İsrail ve Işid'e Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement