Erzurum'da Kayak Merkezlerinin Özelleştirilmesi - Son Dakika
Yerel

Erzurum'da Kayak Merkezlerinin Özelleştirilmesi

Erzurum\'da Kayak Merkezlerinin Özelleştirilmesi

AK Parti Erzurum Milletvekili Yavilioğlu: "Dağdaki pist, lift ve otellerin mülkiyeti birden fazla kuruluşa aitti.

11.02.2014 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Erzurum'daki kayak tesislerinin özelleştirilmesi ile ilgili olarak, "Dağdaki pist, lift ve otellerin mülkiyeti birden fazla kuruluşa aitti. Toplantıda konuştuk ve bunları tek elde toplanması gerekiyordu. Şimdi mülkiyet Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait oldu" dedi.

Yavilioğlu, Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından özelleştirme kapsamına alınan Palandöken ve Konaklı kayak merkezleri ile milli eğitime yapılan yatırımları anlattı.

Erzurum'daki 2011 Universiade Kış Oyunlar'ında yapılan 650 milyon TL'lik yatırımın işlevliğini kaybetmemesi için altyapı çalışması yapılması gerektiğini belirten Yavilioğlu, yönetimin tek elden toplanması için gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Dağdaki pist, lift ve otellerin mülkiyetlerinin birden fazla kuruluşa ait olduğunu ifade eden Yavilioğlu, şöyle devam etti:

"Bunların tek elde toplanması gerekiyordu. Bunun nedeni mülkiyet sahibi olan kurum kuruluş mülkiyet hakkından doğan gereçlerle tasarrufta bulunacaktı. Böylelikle işletmeler verimsiz, giriş çıkışlar kontrollü olmayacaktı. Devlet buraya 650 milyonluk yatırım yaptı. Bunun Erzurum için verimli kullanılması gerekiyor. Mülkiyeti, Valilik, İl Özel İdaresi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile diğer otel ve kulüplere aitti. Böylelikle mülkiyet işini tek elde topladık. Mülkiyet Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait oldu."

Yavilioğlu, tek fiyat sisteminin uygulanacağını kaydederek, "Gelen turist tüm dağda kaymak, bütün alanı kullanmak ister. Bunu yapmak isteyen bir kişinin masrafı 120 TL olur. Tek bilet sistemi ile bu 120 TL 30-35 TL'ye düşecek. Gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Bu rakam ayrıca sporcular için önce 5 TL'ye, kanuni zorunluluk olduğu için 1 lira gibi sembolik bir rakama düşürüldü. Bakanlar Kurulu'nda metin çalışmaları yapılıyor. Bakanlara gerekli bilgileri verdim. İmzadan sonra hem lisanslı sporcular hem de antrenörleri ücretsiz olarak yararlanacak" dedi.

Milletvekili Yavilioğlu, Avrupa standartlarında bir tesisleşme adına bilet alan herkesin sigortalanacağını, olası bir kazada bilet alan kişinin sigortasının bulunacağını vurguladı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum'da Kayak Merkezlerinin Özelleştirilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement