Erzurum'daki Terör Örgütü Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

Erzurum'daki Terör Örgütü Davasında Karar

Erzurum\'daki Terör Örgütü Davasında Karar

(MKP) terör örgütüne üye olmak, yardım ve yataklık yapmak iddiasıyla gözaltına alınan biri kadın 4 sanığın Erzurum'daki karar duruşmasında, sanıklara toplam 14 yıl 21 gün hapis cezası verildi.

18.02.2013 18:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de yasa dışı Maoist Komünist Partisi

(MKP) terör örgütüne üye olmak, yardım ve yataklık yapmak iddiasıyla gözaltına alınan biri kadın 4 sanığın Erzurum'daki karar duruşmasında, sanıklara toplam 14 yıl 21 gün hapis cezası verildi.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, 22 Haziran 2012 tarihinde, Tunceli'nin Ovacık ilçesi kırsalında yaralanan MKP üyesi Ali Çelik'i tedavi ettirmek için İzmit'e götürmeye çalışırken yakalanan 4 sanıktan tutuklu yargılanan Zeki Yıldız ile tutuksuz yargılanan Ayhan Memişoğlu, avukatları ve sanık yakınları hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, geçen duruşmada Gümüşhane F Tipi Kapalı Cezaevi'nden araç temin edilemediği için duruşmaya getirilemeyen Zeki Yıldız'dan savunmasını yapmasını istedi. Savunma için söz alan sanık Yıldız, örgüt üyelerinin kendisine 7 bin 500 lira para verip yaralı Ali Çelik'i İzmit'e götürmesini istediğini, ancak diğer sanıklarla birlikte Erzincan girişinde yakalandıklarını, kendisinin örgütün elamanı olmadığını ve tanıdığı kişiler aracılığıyla böyle bir olayla karşı karşıya kaldığını öne sürüp tahliyesini istedi.

Mahkeme Başkanı Kahya'nın, "Bu örgüt nasıl bir örgüt ki, senin gibi bir kişiyi köyden bulup size böyle önemli bir görev veriyor, örgütün başka adamı yok mu ki size görev vermiş" sorusu üzerine söz alan sanık Zeki Yıldız, "Beni nasıl bulduklarını bilmiyorum, ben suçsuzum, tahliyemi istiyorum" diye yanıt verdi.

Kahya, tutuksuz yargılanan sanıklardan Ayhan Memişoğlu'ndan son savunmasını yapmasını istedi. Söz alan sanık Memişoğlu, "Ben Tunceli'nin Ovacık ilçesinde taksicilik yapıyorum. MKP'nin sözde bölge sorumlusu Şahin kod adlı kişi, benim yolumu kesip yaralı Ali Çelik'i, Zeki Yıldız ile birlikte İstanbul'a götürmemi istedi. Ben itiraz edince de silahını çekip götürmezsen ölürsün dedi. Ben de yola çıkmaya mecbur kaldım. Erzincan ili girişinde bir petrol istasyonunda yakalandık. Suçsuzum, örgütle bir ilgim yok, 2 çocuğum var beraatimi istiyorum" dedi.

Mahkeme Başkanı Kahya, sanık Memişoğlu'na "Bu örgüt üyeleri hepinizi yollarda bulmuş, nasıl bir örgüt ki, kendi adamları yok da sizleri buluyor" sorusu üzerine söz alan sanık Memişoğlu, "Tunceli ve özellikle Ovacık ilçesi terör bölgesidir. Tunceli'de örgüt bir çok taksiciyi öldürdüğünden ben böyle bir görevi korktuğum için reddedemedim. Terör örgütü ile bir ilgim yok, beraatimi istiyorum" şeklinde konuştu.

Son savunmaları için söz alan sanık avukatları da, müvekkillerinin, suçsuz olduğunu, terör örgütü ile bir ilişkilerinin bulunmadığını ve bu ilişkiyi iddia makamının da delillendiremediğini ve örgüte yardım ettikleri iddialarının da geçerli ve inandırıcı delillere dayandırılamadığını öne sürüp, müvekkillerinin beraatlarını istedi.

Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, verilen aranın ardından tutuklu sanık Zeki Yıldız'ın tahliyesine, sanıklardan, Ayhan Memişoğlu ve Zeki Yıldız'a, "terör örgütü üyesi olmaksızın örgüt içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olamamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlarından 4 yıl 8 ay 7'şer gün hapis, Nuruvan Dinler'e 1 yıl 6 ay 22 gün ve Cankat Keser'e de 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildiğini açıkladı.

Mahkeme Başkanı Kahya, sanık Nuruvan Dinler'e verilen cezayla ilgili, 5 yıl başka bir suç işlememek şartıyla, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildiğini, terör suçlarında kullanıldığı tespit edilen sanıklara ait iki araca da el konulduğunu açıkladı.

- Olay -

Tunceli'nin Ovacık ilçesi Pülümür kırsalında 22 Haziran 2012 günü yaralandığı iddia edilen terör örgütü MKP üyesi Ali Çelik'i tedavi edilmek üzere İzmit'e götürmeye çalıştıkları sırada gözaltına alınan 4 sanık hakkında, Pülümür Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve yasa dışı MKP terör örgütüne üye olmak, örgüte yardım ve yataklık etmek suçlarından 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Muhabir: Hasan Özkal

Yayıncı: Zekeriya Kaya - ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum'daki Terör Örgütü Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement