Esed Göç Ettirmek İçin Çadırları Vuruyor" - Son Dakika
Güncel

Esed Göç Ettirmek İçin Çadırları Vuruyor"

Esed Göç Ettirmek İçin Çadırları Vuruyor"

Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir, Beşşar Esed'e bağlı birliklerin Hatay'ın Yayladağı ilçesi sınırı yakınlarındaki çadır kentlere yönelik saldırılarını artırdığını, bu saldırıların insanları göçe zorlamak için bilinçli yapıldığını söyledi.

16.11.2016 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERDAL TÜRKOĞLU - Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir, Beşşar Esed'e bağlı birliklerin Hatay'ın Yayladağı ilçesi sınırı yakınlarındaki çadır kentlere yönelik saldırılarını artırdığını, bu saldırıların insanları göçe zorlamak için bilinçli yapıldığını söyledi.

Rus destekli rejim güçleri, yaklaşık 2 haftadır Yayladağı sınırı yakınlarındaki çadır kentler ile köylere yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı.

İdlib kırsalında yaklaşık 30 bin kişinin yaşadığı Hırmaş, Rami, Hambuşiye ve Ayn El Beyda kamplarının yoğun hedef alındığı saldırılara maruz kalanlar, kuzeydeki Zof köyü ve çevresine yöneldi.

Rejim güçlerinin iki haftada çadır kentlere düzenlediği saldırılarda 2 kişi hayatını kaybederken, en az 30 kişi yaralandı, onlarca çadır yerle bir oldu.

"Şu an bölgede iç göç hızlandı"

Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed rejimi ve Rusya tarafından Hatay sınırı yakınlarındaki İdlib ve Lazkiye kırsalına atılan bombaların son günlerde sınır hattındaki çadırları vurduğunu söyledi.

Saldırıların çadırların yanı sıra okul, pazar yeri ve hastaneleri de hedef aldığına dikkati çeken Vezir, "Hava ve karadan yerleşim yerlerine saldırılar, insanları göç ettirmek için bilinçli yapılıyor. O yerleri sadece almak değil, insanları da oradan kovmak istiyorlar. Şu an bölgede iç göç hızlandı. Bu göç ileride Türkiye'ye de olabilir. Amaçları buradaki demografik yapıyı değiştirmek." diye konuştu.

Vezir, Türkmendağı'na yönelik göç ettirme siyasetinin şu an İdlib kırsalına yöneldiğine işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hatay sınırının sıfır hattındaki çadırlar vuruluyor. Esed ve Rusya, orada sivillerin olduğunu çok iyi biliyor. Bunun altında biri yakın, diğeri uzak hedef olmak üzere iki ayrı oyun var. Yakın hedef, rejime karşı köylerde insanları göç ettirmek ve oraları boşaltmak. Daha sonra oralara kendine yakın insanları yerleştirmek.

Uzak hedef ise İsrail'in büyük planlarına hizmet etmek. Suriye, Irak ve Türkiye'nin doğusundaki bölgelerin demografik yapısını değiştirmek."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Esed Göç Ettirmek İçin Çadırları Vuruyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement