Esendere Sınır Kapısı'nın Araç Geçişlerine Açılması Talebi - Son Dakika
Ekonomi

Esendere Sınır Kapısı'nın Araç Geçişlerine Açılması Talebi

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Özdemir, bölge ekonomisinin can damarı konumundaki Esendere Sınır Kapısı'nın araç geçişlerine açılması gerektiğini savundu.

29.12.2015 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Özdemir, bölge ekonomisinin can damarı konumundaki Esendere Sınır Kapısı'nın araç geçişlerine açılması gerektiğini savundu.

Özdemir, TSO Konferans Salonu'nda, Esendere Sınır Kapısı aracılığıyla ithalat ve ihracat gerçekleştiren üyeleriyle toplantı yaptı.

Toplantının ardından açıklama yapan Özdemir, Esendere Sınır Kapısı'ndaki modernizasyon çalışmasından dolayı araç geçişlerinin sağlanamadığını anımsattı.

Esendere Sınır Kapısı'nın, bölge ekonomisinin can damarı olduğunu belirten Özdemir, "Araç geçişlerine açılmasını istediğimiz Esendere Sınır Kapısı sadece Hakkari'de hayatını idame eden vatandaşların değil, tüm bölgenin geçim kaynağı konumundadır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince Esendere'de modern bir gümrük kompleksi yapılıyor. Buradaki çalışmalar bitme aşamasına geldi. Şu anda sınır kapısında sadece yaya geçişleri sağlanıyor. Buradaki sıkıntı, sınır kapısının ithalat ve ihracata kapalı olmasıdır. Vali ve kaymakamımıza müracaatta ettik. Ancak sıkıntının Türkiye'den değil de İran tarafından kaynaklandığını tespit ettik. Modernizasyon çalışmaları kapsamında, sınır kapısındaki turnike ve geçiş noktaları değişti. İran tarafındaki turnike ve geçiş noktaları ise değiştirilmediği için, kapıdan araç geçişleri sağlanmıyor, sadece yaya geçişlerine izin veriliyor" dile konuştu.

Ankara'da gerekli görüşmelerde bulunduklarını ve yetkililerden pozitif yaklaşık gördüklerini anlatan Özdemir, sınır kapısının kısa zamanda ithalat ve ihracata da açılacağına inandığını dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Esendere Sınır Kapısı'nın Araç Geçişlerine Açılması Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement