Eşim de Gitti Böbreğim De" - Son Dakika
Yerel

Eşim de Gitti Böbreğim De"

Balıkesir'de yaşayan 32 yaşındaki Onur Sarı, 10 yıldır böbrek yetmezliği çeken kayınvalidesine böbrek verdikten sonra eşinin kendisini terk ettiğini öne sürdü "Eşim benimle böbreğim için evlenmiş.

09.02.2015 15:13

Balıkesir'de yaşayan fırın ustası Onur Sarı, 10 yıldır böbrek yetmezliği çeken kayınvalidesine böbreğini verdikten sonra eşinin davranışlarının değiştiğini ve bir süre sonra kendisini terk ettiğini iddia etti.

Bigadiç ilçesinde yaşayan Onur Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 yılının Kasım ayında 40 yaşındaki kayınvalidesi Yeter Sanar'a Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirilen ameliyatla böbreğini verdiğini söyledi. Naklin ardından kayınvalidesinin sağlığına kavuştuğuna anlatan Sarı, 22 yaşındaki eşi Adile Sarı ve 3 yaşındaki oğluyla Bigadiç'e döndüklerini ifade etti. Kayınvalidesinin ise tedavisinin ardından memleketi Gaziantep'e gittiğini ifade eden Sarı, eşinin nakilden sonra kendisine karşı davranışlarının değiştiğini söyledi.

Eşinin nakilden yaklaşık 8 ay sonra annesini görmek için Gaziantep'e gittiğini belirten Onur Sarı, "Eşim 3 gün kalacağım demişti ancak gelmedi. Eşimi almaya gittiğimde bana 'evliliğimiz bitti' dedi. Çocuğumu alıp Bigadiç'e döndüm. Evliliğimin neden bittiğini ve 'benimle böbrek için mi evlendin' diye sorduğumda 'Evet. Evliliğimiz anlaşmalıydı' şeklinde cevap verdi. Ne diyeceğimi bilemedim" dedi.

Konuyla ilgili cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağını ve eşine de boşanma davası açacağını belirten Sarı, "Nakilden önce böbreğimi vermek istememiştim. Bana 'Beni seviyorsan böbreğini ver. Annem çok hasta' dedi. İkna oldum. Ancak eşim benimle böbreğim için evlenmiş. Ben ise onu sevdiğim için evlendim. Mümkün olsa kayınvalidemden böbreğimi geri isterdim. Eşim de gitti böbreğim de. Oyuna geldim." diye konuştu.

"Böbreğini gönüllü verdi"

Kayınvalide Yeter Sanar ise damadının iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Sanar, "10 yıldır böbrek yetmezliği çekiyordum. Haftada 3 gün diyalize giriyordum. Nakil olmam gerekiyordu. Damadım böbreğini vermek için gönüllü oldu. Nakilden önce 'Oğlum sen çok gençsin verme' dedim. O ısrar etti ve böbreğini verdi. Naklin ardından kendisine iş kurması için 15 bin lira yardımda bulundum. Zaten daha önce de yardımda bulunuyordum. Sürekli alkol alıyor ve kumar oynuyordu. Krediler nedeniyle eve icra geldi. Bunlara rağmen Gaziantep'e geldiğinde de evimizde misafir ettik. Burada da bize türlü iftiralar attı, çocuğu aldı ve gitti" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eşim de Gitti Böbreğim De' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement