Eşini Öldüren Çiftçi Hakim Karşısına Çıktı - Son Dakika
Güncel

Eşini Öldüren Çiftçi Hakim Karşısına Çıktı

Eşini Öldüren Çiftçi Hakim Karşısına Çıktı

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde, eşi Ayşegül Ş.'yi (40) av tüfeğiyle kasten öldürdüğü ididasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen F.Ş.'nin (45) yargılanmasına başlandı.

21.06.2016 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde, eşi Ayşegül Ş.'yi (40) av tüfeğiyle kasten öldürdüğü ididasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen F.Ş.'nin (45) yargılanmasına başlandı. F.Ş., ifadesinde, telefonunda başka erkeklerle ilişkisi olduğu izlenimi uyandıran mesajlar olduğunu ileri sürdüğünü eşini, boş sandığı tüfeğin kazayla ateş alması sonucu öldürdüğünü söyledi. Duruşma çıkışında kızının fotoğrafına sarılan Fatma Yılmaz, "Nasıl kıydılar benim kızıma" diyerek, ağıtlar yaktı. Nuray Yılmaz ise kardeşinin eşi tarafından bilinçli olarak hastaneye geç götürüldüğü için kan kaybından öldüğünü ileri sürdü.

Yaşları 4 ile 18 arasında değişen üç çocuk babası çiftçi F.Ş., ev kadını olan eşi Ayşegül Ş.'yi geçen 28 Mart'ta ruhsatlı av tüfeğiyle, Gireli Mahallesi'ndeki evlerinde göğsünden vurdu. F.Ş. iddiaya göre, kanlar içinde kalan eşi Ayşegül Ş.'yi, Alaşehir Devlet Hastanesi'ne götürdükten sonra ortadan kayboldu. Hastanede Ayşegül Ş.'nin yaşamını yitirdiği belirlendi.

Antakya'da askerlik yaparken tanışıp evlendiği 19 yıllık eşini öldüren F.Ş., olaydan bir süre sonra jandarmaya gidip, teslim oldu. Jandarmadaki ifadesinde tüfeğin dolu olduğunu bilmediğini ileri süren F.Ş., sevk edildiği adliyede tutuklandı. F.Ş. hakkında eşini kasten öldürmek suçundan Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Davanın bugün görülen ilk duruşmasına tutuklu sanık F.Ş., öldürülen Ayşegül Ş.'nin annesi Fatma Yılmaz, ablası Nuray Yılmaz ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmayı Kadın Cinayetlerini Durduracağı Platformu üyeleri de izledi.

Sanık F.Ş., eşinin telefonunda başka bir erkekle ilişkisi olduğu izlenimi uyandıran mesajlar olduğunu ileri sürüp, "Buna rağmen birilkteliğimizi sürdüyorduk. Olay günü tüfeği boş olark bırakmıştım. Eşime tüfeği doğrultuğumda da boş olduğunu sanıyordum. Çünkü, tüfeği hiç dolu bırakmazdım. Hatta tüfek, havaya doğru çevirmeye çalışırken ateş aldı. Olay tamamen bir kaza" dedi.

Öldürülen Ayşegül Ş.'nin yakınlarının da dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve Ayşegül Ş.'nin Hatay'daki yakınlarının yanında kalan çocuklarının ifadelerinin beklenmesi için duruşmayı erteledi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağı Platformu üyeleri duruşma çıkışında basın açıklaması yaparak eşi tarafından öldürülen Ayşegül Ş.'nin ailesine destek verdi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa Temsilcisi Semiha Hasgör, "Bugüne kadar takip ettiğimiz onlarca davada gördüğümüz gibi tüm sanıklar tutukluluk sürecinde mahkemelerin geniş yetkilerine bırakılan indirimlerden faydalanmak üzere söylemler geliştiriyorlar, senaryolar yazıyorlar. Bu davada da sanık bizi hiç şaşırtmadı. Sanık, ağır tahrik indiriminden, pişmanlık indiriminden faydalanmak üzere bir takım söylemler geliştirdi. Davanın aile ile birlikte sonuna kadar takipçisi olacağız. Biz platform olarak kadın katillerinin hiçbir şekilde indirimlerden faydalanmamasını, ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istemiyoruz" dedi.

Kızının fotoğrafına sarılan Fatma Yılmaz, "Nasıl kıydılar benim kızıma" diyerek ağıtlar yakıp, "Olaydan bir gün önce kendisiyle konuşmuştuk" dedi.

Kardeşinin cenazesine bile sahip çıkılmadığını belirten Nuray Yılmaz da "Kardeşim eşi tarafından bilinçli olarak hastaneye geç götürüldü ve kan kaybından öldü" diyerek, tepkisini dile getirdi.

Yılmaz Ailesi'nin avukatı Salih Mahsenoğlu, yargı aşamasında çok fazla konuşmanın uygun olmayacağını belirterek, sanığın en ağır şekilde cezalandırılması için ellerindern geleni yapacaklarını söyledi. Kalabalık açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

- Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eşini Öldüren Çiftçi Hakim Karşısına Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement