Eski İçişleri Bakanı Ala Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eski İçişleri Bakanı Ala Açıklaması

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Değerlerimizin üzerinden 28 Şubat'ta tank geçirmeye çalıştılar, geçirdiler.

18.05.2015 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Değerlerimizin üzerinden 28 Şubat'ta tank geçirmeye çalıştılar, geçirdiler. 28 Şubat, milletimizin değerlerinin üstünü çizmeye çalıştı, biz onun üstünü çizdik mi? Nerede bu irtica, nerede bu irtica goygoycuları, nerelerdeler? Hepsi kendi inine çekildi. Dik durunca ne oluyormuş onlar da öğrendi" dedi.

AK Parti Erzurum İl Başkanlığı tarafından Köprüköy ilçesinde düzenlenen mitingde konuşan Ala, milletvekili genel seçimleri için destek istedi.

İktidarları döneminde ülkenin huzur ve refaha kavuştuğunu belirten Ala, "Bakın 90'lı yıllarda bankalarda para vardı hortumladılar. Hortum, hortum, öyle ufak tefekle de yetinmemişler hortum bağlamışlardı. Şimdi biz o paraları, o üretimi Allah'ın izniyle memleketimizin hizmetine sunduk. Türkiye'nin üçte biri yoksulluk sınırı altındaydı, onları indirdik. İşte bölünmüş yolları yapıyoruz. Hastanelerde rehin kalan vatandaşlarımız şimdi hava ambulanslarıyla taşınıyor" diye konuştu.

28 Şubat süreci

28 Şubat sürecine değinen Ala, şunları kaydetti:

"Eskiden irtica diyorlardı değil mi? Kaç darbe yaptılar. Değerlerimizin üzerinden 28 Şubat'ta tank geçirmeye çalıştılar, geçirdiler ama biz Allah'ın izniyle milletimiz dimdik durarak din ve vicdan özgürlüğünün önündeki yasakları kaldırıp çöpe attık mı? 28 Şubat, milletimizin değerlerinin üstünü çizmeye çalıştı, biz onun üstünü çizdik mi? 'Bin yıl sürecek' dediklerini bir gecede Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla çöpe attık mı? Ha atarız işte. Bu özgürlükleri biz sağlayınca, her yerde kamu kuruluşlarında bu kardeşlerimiz çalışıyor, memlekete faydası var, katkıda bulunuyor. Nerede bu irtica? Nerede bu irtica goygoycuları, nerelerdeler? Hepsi kendi inine çekildi. Dik durunca ne oluyormuş onlar da öğrendi."

Çözüm süreci

Ala, çözüm sürecinin de sabotajcılarının ortaya çıktığını bildirerek, "Çözüm sürecinde anneler ağlaması, bizim gençlerimiz Türkiye'nin gelişmesine katkıda bulunsun, biz birlikte Türkiye'yi inşa edeceğiz diyoruz ya, işte şimdi bunun da sabotajcıları ortaya çıktı. Paraleli dikeyi hepsi. Yahu sen kardeşliği inşa çabasının neyinden memnun değilsin. Neyinden memnun değilsin de görüşmeleri sızdırıyorsun. Kimsin, hangi uluslararası çetelerden, şebekelerden yardım alırsan al. Senin de inadına biz kardeşliği inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski İçişleri Bakanı Ala Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement