Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Mardin Milletvekili Güler Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Mardin Milletvekili Güler Açıklaması

"Geçmişte bizim politikalarımıza yan çizenler, o politikaları yanlış bulanlar, şimdi aynı politikayı uygulamayı bizden bekliyorlar"

05.10.2014 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler, "Geçmişte bizim politikalarımıza yan çizenler, o politikaları yanlış bulanlar, şimdi aynı politikayı uygulamayı bizden bekliyorlar" dedi.

Mardin'de partisince düzenlenen düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Güler, son yıllarda bölgede yaşanan olayların dikkate alınması durumunda, kardeşliğin pekiştirilmesi anlayışının ve güçlü bir devletin ne kadar önemli olduğunun anlaşılacağını söyledi.

Suriye ve Irak'ta yaşanan olaylarla birlikte yaşama iradesinin önemine değinen Güler, bunun için gücün muhafaza edilmesi gerektiğini, bunun da güçlü bir hükümetten geçtiğini belirtti.

Çözüm iradesi konusunda hükümetin önemli yollar aldığını anlatan Güler, şöyle konuştu:

"Bu çözümü engellemek isteyen çok çabalar olabilir. Bizim irademiz bu çözümün sağlanması yönündedir. Başkaları ne düşünüyorsa düşünebilir. Ama bu çözüm iradesini baltalamak isteyenler bunun altında kalır. Biz birlikten, beraberlikten ve barıştan yanayız. Ama Türkiye gerektiğinde gücünü her türlü ortaya koyar. Geçmişte bizim politikalarımıza yan çizenler o politikaları yanlış bulanlar şimdi aynı politikayı uygulamayı bizden bekliyorlar."

Güler, hiçbir etnik kökene bakmadan, Suriye ve Irak'tan gelenlerin hepsine kucak açtıklarını dile getirerek, hiç kimseye farklı gözle bakmadıklarını bildirdi.

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı ve Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ise bölgede yaşanan olaylardan dolayı buruk bir bayram geçirdiklerini kaydetti.

Yaşanan olaylarda Türkiye ve partileri üzerinde ciddi oyunlar oynanmak istendiğini ifade eden Şahkulubey, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Maalesef kentimizde bile IŞİD gibi bizim hiç alakamız olmayan konuları bahane ederek eylemler yapılıyor. Kobani'de yaşanan olaylardan vicdanı olan herkes rahatsız. Maalesef onun üzerinden partimiz üzerinde psikolojik ve medyatik bir algı operasyonu yönetiliyor. Onun üzerinden şehrimizin huzuru kaçırılmaya çalışılıyor."

Programa, AK Parti İl Başkanı İbrahim Fide, ilçe belediye ve parti teşkilat başkanları ile partililer katıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Mardin Milletvekili Güler Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement