Eski Liderlerden Ukrayna Zirvesi Hazırlığı - Son Dakika
Güncel

Eski Liderlerden Ukrayna Zirvesi Hazırlığı

TORONTO (AA) – Dünya ve ülke siyasetlerine yön veren eski liderler, Ukrayna Krizi'ni masaya yatırmaya hazırlanıyor.

22.05.2015 22:54

TORONTO (AA) – Dünya ve ülke siyasetlerine yön veren eski liderler, Ukrayna Krizi'ni masaya yatırmaya hazırlanıyor. 40'ı aşkın eski cumhurbaşkanı ve başbakandan oluşan İnterAction Konseyi, Haziran ayının ilk haftasında Rusya ile Ukrayna'yı bir zirvede buluşturacağı bildirildi.

Konseyin eş başkanlığını yürüten eski Kanada Başbakanı Jean Chretien'in, ilk kez geçen Nisan ayında Moskova'da bir araya geldiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le olan görüşmesinin, günlerdir merak edilen gündemi de ortaya çıktı.

Jean Chretien'in Ukrayna'daki kriz hakkında eski dünya liderleri ile gerçekleştirilecek olan toplantıya katılması için Putin'i ikna etmeye çalıştığı öğrenildi.

Konseyin Toronto'daki Basın Sözcüsü Tanya Guy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zirve hazırlıklarının devam ettiğini ancak henüz açıklama yapılacak noktaya gelinmediğini kaydetti.

Haziran ayının ilk haftasında İngiltere'de gerçekleşecek zirvenin, Galler'de yapılacağını belirten Tanya Guy, hazırlıkların halen Londra'da sürdüğünü, zirvede Rusya-Ukrayna arasında devam eden krizin tüm yönleri ile ele alınacağını vurguladı.

Öte yandan, Jean Chretien'nin Rusya Devlet Başkanı Putin'le yaptığı görüşme ve talebi hakkında Kanada Başbakanlık Ofisi bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Sayın Chretien bu girişimlerinde ve toplantıda Kanada hükümetini temsil etmiyor. Hükümetimizin Putin rejimine karşı olan pozisyonu açıktır" ifadesine yer verildi.

-İnterAction Konseyi nedir?

Eski Batı Almanya Başbakanı Helmut Schmidt'in başkanlığını yürüttüğü konseyde, Eski Kanada Başbakanı Jean Chretien eş başkan olarak görev yapıyor.

Aralarında  eski ABD Başkanı Bill Clinton ve  İngiltere Başbakanı John Major, İran Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi ve eski Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis gibi isimlerin bulunduğu konsey, eski cumhurbaşkanları ve başbakanlardan oluşuyor.

Konsey, düzenli olarak organize ettiği toplantılarda, uluslararası siyasal, ekonomik ve sosyal problemleri masaya yatırıyor. Konseyin Toronto ve Viyana'da iki ayrı birimi bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Liderlerden Ukrayna Zirvesi Hazırlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement