Eski Rektöre Hapis Cezası - Son Dakika
Yerel

Eski Rektöre Hapis Cezası

"Müteahhitlere tamamlamadıkları işler için hak ediş ödeyip, bu yolla kurumu zarara uğrattıkları" iddiasıyla yargılanan Çukurova Üniversitesi'nin (ÇÜ) eski rektörü Prof.Dr.Alper Akınoğlu ile bir yönetici 1 yıl 15'er gün, 3 yönetici ise 10'ar ay...

09.04.2013 18:01

"Müteahhitlere tamamlamadıkları işler için hak ediş ödeyip, bu yolla kurumu zarara uğrattıkları" iddiasıyla yargılanan Çukurova Üniversitesi'nin (ÇÜ) eski rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu ile bir yönetici 1 yıl 15'er gün, 3 yönetici ise 10'ar ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanıkların cezası ertelendi.

Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Prof. Dr. Akınoğlu, ÇÜ'nün eski yapı işleri ve teknik daire başkanları Nüvit Günay ve Özkan Güğercin, Eski Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Şube Müdürü Remzi Çalışır, kontrol mühendisi Mehmet Akif Bilmez ile avukatları hazır bulundu.

Sanıklar, daha önceki savunmalarını tekrarlarken, haklarında yöneltilen suçlamaları reddederek, beraatlarını istedi.

Mahkeme başkanı, duruşma sonunda sanıklardan Akınoğlu ve Çalışır'ı 1 yıl 15'er gün, diğer 3 sanığı da 10'ar ay hapis cezasına mahkum ederek, cezaların ertelenmesine karar verdi.

-Olay-

Üniversitede müteahhitlik yapan Cumali Kurtar, 2004-2010 yılları arasında eski rektör Akınoğlu'nun kendisine, zamanında bitirdiği iş için haksız yere ceza kestiğini, tamamlanmayan işler için hak edişler ödediğini, 8 bin 192 metre kare seramik alan için yüklenici firmaya 10 bin 73 metre kare seramik alan üzerinden ödeme yaptığını iddia ederek, Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) suç duyurusunda bulunmuş, YÖK yaptığı inceleme sonucunda, Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu, eski yapı işleri ve teknik daire başkanları Nüvit Günay ve Özkan Güvercin, Eski Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Şube Müdürü Remzi Çalışır ve kontrol mühendisi Mehmet Akif Bilmez'in yargılanmasına karar vermişti.

YÖK'ün bu kararına Rektör Akınoğlu ile diğer üniversite yöneticileri Danıştay'a başvurarak itiraz etmiş, Danıştay 1. Ceza Dairesi ise itirazı görüşüp, Rektör Akınoğlu ile diğer üniversite yöneticilerinin yargılanmasına karar vermişti.

"Müteahhitlere tamamlamadıkları işler için hak ediş ödeyip kurumu zarara uğrattıkları" iddiasıyla haklarında dava açılan eski rektör Akınoğlu ile 4 üniversite yöneticisinin 3'er yıla kadar hapsi istenmişti. - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski Rektöre Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement