Eski TBMM Başkanı Çiçek Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Eski TBMM Başkanı Çiçek Açıklaması

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Seçime katılım ne kadar yüksek olursa, demokrasinin kurumsallaşması da o nispette güçlü olur" dedi.

27.10.2015 17:17

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Seçime katılım ne kadar yüksek olursa, demokrasinin kurumsallaşması da o nispette güçlü olur" dedi.

Çiçek, AK Parti Kazan İlçe Başkanlığını ziyaretinde, "Koza İpek Grubu ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanması"na ilişkin bir soru üzerine, yargıya intikal etmiş konularla ilgili bugüne kadar bir açıklama yapmadığını, bu konuyla ilgili de bir açıklama yapmayacağını söyledi.

Katılımın yüksek olması için 1 Kasım seçimlerinde vatandaşlardan sandığa gitmelerini isteyen Çiçek, şöyle konuştu:

"1 Kasım seçiminin Türkiye için ne kadar önemli olduğunu ifade etmeye çalışıyoruz. Vurgu yaptığımız konu da ikidir; bir herkes sandığa gitsin. Bunu hassaten rica ediyorum bütün vatandaşlarımızdan. Çünkü bu bir vatandaşlık görevidir. Seçime katılım ne kadar yüksek olursa demokrasinin kurumsallaşması da o nispette güçlü olur. Çünkü dünyada birçok ülkede seçim yapılıyor, mesela Mısır'da seçim yapılıyor. Katılım yüzde 25. Bu iyi bir görüntü değil. Çok şükür vatandaşımız bugüne kadar yüksek katılım gösterdi. İnşallah bu defa da, 7 Haziran'dan daha yüksek bir katılım olur. Bunu hissettim, bekliyoruz, rica ediyoruz."

Çiçek, 7 Haziran'dan bugüne kadar bir belirsizlik olduğunu, bu belirsizliğin de toplumun her kesiminde olumsuz yansımalarının görüldüğünü ifade ederek, "Ekonomik hayatta, ticari hayatta, esnafın hayatında, hepimizin hayatında, bu belirsizlik beraberinde birçok sorun getiriyor. İnanıyoruz ki 1 Kasım seçimleriyle yeni bir sayfa ile bu belirsizlik ortadan kalksın. Bunu temenni ediyoruz, bunları konuşuyoruz. 7 Haziran'dan daha iyi olacak inşallah" değerlendirmesinde bulundu.

Cemil Çiçek, ayrıca muhtarlarla bir araya geldi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski TBMM Başkanı Çiçek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement