Eski Vekilden İhmal Suçlaması - Son Dakika
Yerel

Eski Vekilden İhmal Suçlaması

Eski Vekilden İhmal Suçlaması

AK Parti Batman eski milletvekili M.Emin Ekmen, Suruç'taki bombalı saldırıda ciddi ihmallerin olduğunu belirtti.

22.07.2015 17:21  Güncelleme: 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Batman eski milletvekili M. Emin Ekmen, Suruç'ta yaşanan vahşetle ilgili olarak twitter hesabından yaptığı açıklamada sert cümleler kullanarak eleştirilerde bulundu.

" İstanbul'dan duyurulan ve şenliklerle Suruç'a giden bir guruba böyle bir saldırı önlenemiyorsa ortada İcrai/ihmali bir sorumluluk olduğu açıktır. Reyhanlı'da, 6-8 Ekim'de, Hakkari'de, Cizre'de görevini "eksiksiz" yapan bazı devlet görevlileri, Suruç'ta da görevlerini (!) yapmış olabilir." açıklamasıyla hükümete, İllerin valileri ile güvenlik yetkililerine göndermede bulunan M. Emin Ekmen, olaylarda ihmal olabileceğine dikkat çekti.

BEKLEME TAHAMÜMLÜMÜZ YOK

Emin Ekmen geçmiş yıllarda yaşanan olayların aradan yıllar geçtikten sonra öğrenildiğini belirterek şöyle devam etti: "Reyhanlı'da ne olup bittiğini henüz öğreniyoruz. Suruç'taki sorumluları öğrenmek için bu kadar beklemeye tahammülümüz yok. Onlarca eve ateş düştü, onarılmaz acılar oluştu... İcrai ve ihmali sorumlular bir an önce tespit edilerek acılar bir nebze hafifletilebilir" dedi.

Ekmen, yaşanan olayların aydınlatılmasında ihmal olduğunu ve Suruç dahil, bundan sonra olabilecek olayların sorumlularını bulmak için bu kadar beklemeye tahammüllerinin olmadığını ifade ederek hükümeti, İl yöneticileri ile güvenlik birimlerini görevlerini yapmaya davet etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Eski Vekilden İhmal Suçlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement