Eskişehir Başbakan Erdoğan. - Son Dakika
Güncel

Eskişehir Başbakan Erdoğan.

Eskişehir Başbakan Erdoğan.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'in ilçelerinde yaptığı konuşmalarda halktan çözüm sürecine destek istedi.

24.03.2013 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'in ilçelerinde yaptığı konuşmalarda halktan çözüm sürecine destek istedi. Ülkede barışı istemeyenler olduğunu ileri süren Erdoğan, "Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Yolumuz uzun. İnşallah barışı egemen kılacağız" dedi.

Eskişehir'den helikopterle Mihalgazi İlçesi'ne eşi Emine Erdoğan ve bakanlar Nabi Avcı, Binali Yıldım ve Veysel Eroğlu ile birlikte gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, burada toplanan yaklaşık 2 bin kişiye hitap etti. Erdoğan "Burada özellikle benim hanım kardeşlerimi toprağı tırnaklayarak burayı bereketlendirdikleri için onları kutluyorum. Mihalgazi'yi sizler ayağa kaldırdınız, bereketlendirdiniz" dedi. Teröre son vermek için hükümetin gayret gösterdiğini anlatan Erdoğan, "Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Gideceğiz gündüz gece, yolumuz uzun. İnşallah barışı egemen kılacağız. Ülkemizde, terör belasına inşallah son vermek üzereyiz. Onu gayreti içindeyiz" diye konuştu.

Başlattıkları çözüm sürecini engellemeye çalışanlar bulunduğu görüşünü savunan Erdoğan, "Siyasette, medyada, içeride, dışarıda engellemeye çalışıyor. Zaman zaman birileri, 'Siz terörist başıyla ne anlaştınız onlara ne verdiniz?' diye soruyorlar. Milletimizin bize vermediği yetkiyi hiçbir yerde kullanmadık kullanmayacağız. Eğer bizim dik duruşumuz, omurgalı duruşumuz varsa, milletimiz bize ne dediyse onu yaptık. Bizim kimseye borcumuz yok. Bizim oraya verilmiş bir sözümüz yok, millete verilmiş sözümüz var" dedi.

Başbakan Erdoğan, Ak Parti iktidarının 10 yılda ekonomide büyük başarı sağladığını, milli geliri 230 milyar dolardan 774 milyar dolara çıkarttıklarını, devletin borçlanma faizini yüzde 63'ten yüzde 6.5'e düşürdüklerini, mayıs ayında 400 bin dolar borcu ödeyip İMF defterini kapatacaklarını söylerken, "Ey MHP, ey CHP bunları gör" dedi.

SARICAKAYA'DA MHP'YE YÜKLENDİ

YOL ÜZERİNDE DÜĞÜNE UĞRADI

Başbakan Erdoğan, Mihalgazi'den 5 kilometre uzaklıktaki Sarıcakaya İlçesi'ne geçerken, yol üzerinde bir düğün evine de uğradı. Başbakan, eşi Emine Erdoğan'la birlikte, evlenen 27 yaşındaki Halime ve 27 yaşındaki Durmuş Özbağ çiftini tebrik etti. Emine Erdoğan, geline altın takarken Başbakan Erdoğan da 3 çocuk tavsiyesinde bulundu.

Sarıcakaya ilçe meydanında da Mihalgazi'de olduğu gibi yaklaşık 2 bin kişiye hitap eden Başbakan Erdoğan, yine ekonomide başarılı olduklarını söyleyerek daha önceki konuşmalarında söylediği rakamları tekrarladı. Burada MHP'ye sert sözlerle yüklenen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bize ne kadar borç bıraktılar biliyor musunuz? 23.5 milyar dolar IMF'ye borç bıraktılar. Çok konuşuyor ya, milliyetçiyim diyor ya. Sevsinler senin gibi milliyetçiyi. Lafla milliyetçilik olmaz. IMF'den bu kadar borç alacaksın, bankaları iflas ettireceksin, ondan sonra kalkıp milliyetçiyim diyeceksin. Lafla olmuyor. Bilmem halat atacak, bilmem ne atacak, iş yap iş. Ne yaptın? Bu MHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Milliyetçilik milletperver olmaktır. Vatanperver olmaktır. Bu vatanın her yerini aynı şekilde modern hale getirmektir."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün Bursa konuşmasında kendisine "Terörist aşına ne vaat ettin?" diye sorduğunu hatırlatan Erdoğan, "Bir şey biliyorsan belge ortaya koy" yanıtını verdi. Sarıcakayalılardan çözüm sürecine destek isteyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Çıkıyor bir tanesi Bursa'da diyor ki; 'Terörist başına ne vaat ettin?' Ben de şimdi Sarıcakaya'dan diyorum ki, burası Osmanlı'nın kuruluşuna destek vermiş bir yer. Beyefendi böyle bir iddianın içinde olduğuna göre bu iddiayı açıklamak durumundasın. Açıklayamazsan namertsin diyorum. Çünkü iftiralarla bir yere varılmaz. Siyasetçiye yalan yakışmaz iftira yakışmaz. Bir şey biliyorsan belgele ortaya koy. Şimdi bu çözüm sürecinde başarıya ulaşacağız diye çılgına döndüler. Terörle ilgili olarak başaracağız diye çılgına döndüler. Ana muhalefet de yavru muhalefet de. Kuduruyorlar. Niye? Bu iş bitecek diye. Bu ülke huzurlu olacak diye. Bu ülkede istikrar olacak diye, refah olacak diye çılgına dönüyorlar. Onlara rağmen istikrar, onlara rağmen güven, onlara rağmen huzur, onlara rağmen mutluluk, Allah'ın izniyle bu ülkede daha da refah artacak

KONUŞMASI CANLI YAYINLANDI

AKTÜEL GÖRÜNTÜLER GEÇİLECEK

Eyüp KELEBEK- Kemal ATLAN- Hakan TÜRKTAN/MİHALGAZİ, SARICAKAYA (Eskişehir), (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir Başbakan Erdoğan. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement