Eskişehir'de Soma Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de Soma Yürüyüşü

Eskişehir\'de Soma Yürüyüşü

Eskişehir’de Türkiye Maden İşçileri Sendikası Kırka ve Havalisi Şubesi’ne bağlı maden işçileri, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen faciada hayatını kaybedenler için yürüyüş düzenledi.

21.05.2014 20:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de Türkiye Maden İşçileri Sendikası Kırka ve Havalisi Şubesi'ne bağlı maden işçileri, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen faciada hayatını kaybedenler için yürüyüş düzenledi.

Maden işçisi grup, Alaaddin Parkı'ndan başlayarak Hamamyolu Caddesi Saatli Park'a kadar yürüyerek Soma'da yaşanan maden faciasını protesto etti. Yürüyüş sırasında faciada hayatını kaybeden maden işçilerinin isimleri okundu. Yürüyüş sonrasında açıklama yapan Türkiye Maden İşçileri Sendikası Kırka ve Havalisi Şube Başkanı Yılmaz Ayrancı, yaşanan faciaya tepki göstererek, "Taşeronlaşma, hizmet alımı, esnek çalışma sistemi gibi modellerle sermayenin para kazanma hırsına hırs katmasını istemiyoruz" dedi.

Madencilerin, işverenin inisiyatifine bırakılarak vahim tabloların oluşmasına izin verildiğini kaydeden Ayrancı, denetlemelerin insan faktörü birinci sırada gözetilerek yapılması gerektiğini söyledi. Ayrancı, "İş kolumuz bilgi, tecrübe ve deneyim isteyen iş koludur. Sık sık işçi çıkarılıp alınabilecek iş yerleri olmamalıdır" diye konuştu.

Facianın yaşandığı iş yerinde geçen seneye oranla bu yıl üretimin yüzde 47 arttığının ve maliyetlerin düştüğünü aktaran Ayrancı, "Üretime paralel olarak, güvenlik tedbirlerinde de arttırıma gidilmesi çok mu zordu? Bu bir cinayettir, faciaya adeta davetiye çıkarılmıştır" şeklinde konuştu.

Ardından taleplerini sıralayan Yılmaz Ayrancı şöyle devam etti:

"Taşeron sisteminin ortadan kaldırılmasını, özelleştirilmelere son verilmesini, güvencesiz çalışma şartlarının kaldırılmasını, madenleri denetleyenlerin de denetlenmesini, güvencesiz çalışma koşullarına son verilmesini, yasaların İLO ile uyum içinde olmasını istiyoruz. İvedilik ve önlem gerektiren tüm bu konuların taleplerimiz doğrultusunda yeniden düzenlenmesi için şehitlerimizin ölümüne sebep olan sorumluların bir an önce adalete teslim edilmesi için tüm parlamentoyu, hakimleri, savcıları göreve çağırıyoruz. Şu bir gerçek ki madencilerimiz göçük altında kaldı. Bizler sınıfta kaldık. Bu facianın sonuna kadar takipçisi olacağız. Allah bizlere bir daha böyle bir şey yaşatmasın, tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun". - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de Soma Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement