Bakan Eker, Tarımsal Araştırma Enstitüsünü Gezdi - Son Dakika
Güncel

Bakan Eker, Tarımsal Araştırma Enstitüsünü Gezdi

Bakan Eker, Tarımsal Araştırma Enstitüsünü Gezdi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Eskişehir'in Mahmudiye ilçesindeki incelemelerinin ardından kent merkezine giderek AK Parti İl binasını ziyaret etti.

13.12.2014 23:49  Güncelleme: 01:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Eskişehir'in Mahmudiye ilçesindeki incelemelerinin ardından kent merkezine gelerek Ak Parti İl binasını ziyaret etti. Partililerle bir süre sohbet eden Eker, bakanlığına bağlı Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstisüsü'nü ziyaret ederek laboratuvarları gezdi.

Bakan Eker, sertifikalı tohumların desteklenmesi programı ile Türkiye'nin sertifikalı tohum üretim miktarını 150 bin tondan 750 bin tona çıkardıkılarını söyledi. Eker konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çeşitler arttıkça, yerli tohum kaliteli tohum arttıkça Türkiye'nin üretimi de artıyor. Yani 150 bin ton sertifikalı tohum üretiminden işte 700-750 bin ton sertifikalı tohuma çıktığımızda bu Türkiye'nin üretimini de önemli miktarda arttırdı. Onun içindir ki Türkiye'nin tarımsal hasılası 23 milyar dolardan 61 milyar dolara çıktı ve onun içindir ki Türkiye, Avrupa'nın 4'üncü tarımsal hasılaya sahip ülkesi iken şimdi 1'inci ülke haline geldi. Bütün bu çalışmaların en önemli unsurlarından bir tanesi tohum, ama bu tohumların geliştirildiği bu enstitüler ise son derece önemli bir faaliyet, önemli bir işlev sahibi. Biz bütün araştırma enstitülerimizi Türk özel sektörünün de, Türk üniversitelerinin de ve bu konuda özel çalışma yapan firmaların da kullanımına iştirakine açtık. Bu enstitünün önemli bir başka fonksiyonu da, dünyada küresel gıda güvenliği açısından önemli olan Uluslararası Kışlık Buğday Geliştirme Programı'nın bir parçası, partneri olarak bu enstitü kışlık buğday geliştirme çalışmalarında da faaliyet yürütüyor. Bu da küresel ölçekteki işbirliğimizi ve oradaki katkılarımızı da bu enstitü aracılığıyla da yapıyoruz."

Bakan Eker, Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü'ndeki incelemelerinin ardından Ankara'ya döndü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Eker, Tarımsal Araştırma Enstitüsünü Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement