Estuz'dan İzmir'de Kapasite Yatırımı - Son Dakika
Güncel

Estuz'dan İzmir'de Kapasite Yatırımı

Toplamda ayda 12 bin ton üretim kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük mamul tuz üreticileri arasında yer alan Estuz, İzmir'deki fabrikasında kapasite artırımına gidiyor.

19.03.2015 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sektörde 33 yılı geride bırakan ve üç ayrı bölgede olmak üzere üç ayrı tesiste faaliyet gösteren Estuz, İzmir Çiğli'deki deniz tuzu üretim tesisinde kapasite yatırımı planlıyor.

Estuz Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Özdemir, 2015'i atılım yılı ilan ettiklerini hatırlatarak, bu yıl yüzde 20'nin üzerinde büyüme hedeflediklerini kaydetti. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da yatırımlarına hızla devam edeceklerini söyleyen Özdemir, beş yıl önce girdikleri perakende pazarına yönelik yatırımlarının sürdüğünü bu alanda giderek güçlendiklerini belirtti. Tuzun dengeli kullanımına önem verdiklerini bu nedenle Hayatın Dengesi yaklaşımıyla çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Özdemir, 5 bin ton üretim yapılan İzmir Çiğli'deki deniz tuzu üretim tesislerinde de kapasiteye yönelik bir yatırımı hayata geçireceklerini açıkladı. Özdemir, şirket olarak teknolojiyi yakından takip ettiklerini ve fabrikalarında son sistem teknoloji ile üretimlerini gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.

Endüstriyel ve perakende sektörüne yönelik ürünler ürettiklerini bildiren Estuz Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Özdemir, tesisleri ve üretim kapasiteleri ile ilgili ise şu bilgileri verdi: "Bugün itibariyle üç ayrı bölge ve üç ayrı tesiste hizmet veriyoruz. Eskişehir'deki tesiste ayda bin 500 ton kapasite ile üretim gerçekleştirilirken, Çiğli'deki tesiste ayda 5 bin ton üretim yapılıyor. Dazkırı'daki tesiste ise ayda 3 bin ton rafine tuz, 2 bin 500 ton kurutulmuş tuz kapasitesi ile çalışmalar sürdürülüyor. Tekstil ve kimya sektörünün ihtiyaçlarının yanı sıra seçkin gıda kuruluşlarının tuz tedariğini sağlıyoruz. 2010 yılından bu yana ise rafine ürün çeşitleri ile perakende sektörüne hizmet veriyoruz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Estuz'dan İzmir'de Kapasite Yatırımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement