Ezgin: Kanla Saadet Olmaz - Son Dakika
Yerel

Ezgin: Kanla Saadet Olmaz

Ezgin: Kanla Saadet Olmaz

Çözüm-Der Genel Başkanı Av. Ercan Ezgin, "Kanla saadet olmamıştır, hiçbir sorun çözülmemiştir ve hiçbir olumlu sonuç da alınmamıştır" dedi.

12.08.2016 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çözüm-Der Genel Başkanı Av. Ercan Ezgin, Diyarbakır ve Kızıltepe'de yapılan terör saldırılarını yaptığı yazılı açıklama ile kınadı.

Saldırıların amasız fakatsız sert dille kınanması gerektiğini dile getiren Ezgin, "Maalesef, Peygamberler ve medeniyetler şehri Diyarbakır'ımız çok kanlı, çok vahşi, büyük bir terör saldırısına maruz kaldı. Çok üzgünüz ve çok kızgınız çoluk çocuk, sivil, memur ayrımı yapılmadan vahşi bir saldırı yapıldı" dedi.

"Kanla Saadet Olmamıştır"

Türkiye'ye bu Türküyle ve Kürdüyle beraber bu kadar ağır bir bedel ödeten bir savaşı yapanların, yaşanan bu ölümlerle, bu zulümlerle hem bu halkı hem de bu savaşı kaybetmeye, akıttıkları kanda boğulmaya mahkûm olduklarını ifade eden Ezgin şunları söyledi:

"Kanla saadet olmamıştır, hiçbir sorun çözülmemiştir ve hiçbir olumlu sonuç da alınmamıştır. Bu saldırı, demokrasimize, kardeşliğimize, birliğimize, beraberliğimize, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kamu düzenine ve kamu güvenliğine yani Tüm Türkiye'ye yapılmış bir saldırıdır. Kamplaşma ve kutuplaşma olmadan, mağdurun ve failin kimliğine bakmadan sert bir şekilde kınanması lazım. Bu bizim insanlığımızın ve kardeşliğimizin gereğidir.

"Vekalet ve Cehalet Savaşlarıyla Ülkemizin Geleceği ve Birliği İhaleye Çıkarılmıştır"

Bu terör saldırısı geçmiş saldırılar gibi sırf şiddet ve kaos olsun diye yapılmamıştır. Bunun birçok siyasi amacı da vardır. "Toplumda kaos ve dehşet duygularını derinleştirmek ve buna bağlı olarak bir "otorite zaafı" oluşturup "güvende değilsiniz" mesajı vermek, Ardından bir iç savaş tablosu yaratmak, etnik ve mezhepsel temellere göre sınırları dizayn edilen Suriye'den uzak tutmak, giderek "bizi bu durumdan kurtaracak kimse yok mu" duygusunu yerleştirmek ve Kaosla hükümeti zorla düşürmek, darbe şartlarını olgunlaştırmak... Ülkemiz Taşeron örgütler eliyle Uluslararası güçlerin de desteğiyle top yekün bir kuşatma ve saldırıyla karşı karşıya. Vekalet ve cehalet savaşlarıyla ülkemizin geleceği ve birliği ihaleye çıkarılmıştır.

"Oyunları Millet Bozacaktır"

Bu millet, bu güzelim ülkeyi birlik ve beraberlikle kaos ve kargaşaya teslim etmeyecektir. Oyunları ve tuzakları bozacaktır. Gün birlik ve beraberlikle kenetlenip, tuzakları boşa çıkarma ve amaçlanan kaos ve kargaşaya karşı can cana durma, Çanakkale ruhunu ortaya koyma ve vatanı şerden koruma günüdür. Siyasi kaygıları, ideolojik farkları bir tarafa bırakıp, istek ve kışkırtmaların etkisi altında kalmadan, sağduyu ve soğukkanlılıkla ortak akılla hareket etmemiz lazımdır. Tüm STK'larca, partilerce ve toplumun tüm kesimlerince bu tür saldırıların amasız ve fakatsız sert ve samimi bir biçimde kınanması lazım"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Ezgin: Kanla Saadet Olmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement