Fas ile Nijerya Arasındaki Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Fas ile Nijerya Arasındaki Gerginlik

Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, Fas Kralı 6. Muhammed ile telefonda görüşmediğini söyledi.

13.03.2015 23:01

Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, Fas Kralı 6. Muhammed ile telefonda görüşmediğini söyledi.

Devlet Başkanlığı Sözcüsü Reuben Abati yaptığı açıklamada, Devlet Başkanı'nın Fas Kralı'yla telefonda görüştüğü iddiaları üzerine çıkan tartışmalar dolayısıyla şaşkın olduğunu söyledi.

Abati, "Konuyla ilgili çıkan tartışmalar tamamen yanlış anlaşılma üzerine gelişmiştir. Devlet Başkanı Jonathan, Fas Kralı'yla telefon görüşmesi yapmamış, kimseye de böyle bir görüşme yaptığını söylememiştir" dedi.

Devlet Başkanı Jonathan'ın, Nijerya Tarım Bakanı'nın Afrika Kalkınma Bankası başkanlığına aday olmasıyla ilgili olarak destek için Fas Kralı 6. Muhammed, Cezayir ve Mısır'ın devlet başkanlarıyla görüşmek istediğini kaydeden Abati, Jonathan'ın Cezayir Başbakanı ve Devlet Başkan Yardımcısı'yla görüştüğünü ancak Fas Kralı 6. Muhammed ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yle henüz görüşmediğini ifade etti.

Sözcü ayrıca Jonathan'ın iki ülke arasında gerginlik yaratan konuyla ilgili soruşturma açılma talimatını verdiğini ve iddiaları ortaya atan kişilerin cezalandırılacağını söyledi.

Fas Dışişleri Bakanlığı, 7 Mart'ta Kral 6. Muhammed'in Nijerya Cumhurbaşkanı Goodluck Jonathan'ın telefonla görüşme talebini "Nijerya'da bu ay sonu yapılacak seçimlerde ülkedeki Müslüman seçmenleri etkilememe" gerekçesiyle reddettiğini açıklamıştı. Njieryalı bir dışişleri yetkilisinin, tarafların telefonda görüştüğü iddiası üzerine Fas, Abuja Büyükelçisi Mustafa Buh'u iddialarla ilgili bilgi almak için ülkeye çağırmıştı.

Nijerya'da devlet başkanı ve federal parlamentonun üyelerinin belirleneceği seçim için halkın 14 Şubat'ta sandık başına gitmesi planlanıyordu. Ülkedeki seçim komisyonu, istihbarat servislerinin tavsiyeleri üzerine seçimleri 28 Mart tarihine ertelemişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fas ile Nijerya Arasındaki Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement