Fethiye Çevre Temizliğinde Toplanan Çöpler Geri Dönüşüme Gönderildi - Son Dakika
Güncel

Fethiye Çevre Temizliğinde Toplanan Çöpler Geri Dönüşüme Gönderildi

Fethiye Çevre Temizliğinde Toplanan Çöpler Geri Dönüşüme Gönderildi

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 100 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen çevre temizliğinde 2 kamyonet dolusu çöp toplandı.

07.05.2015 16:55

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 100 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen çevre temizliğinde 2 kamyonet dolusu çöp toplandı. Toplanan çöplerin yüzde 90'ının geri dönüştürülebilir olduğu anlaşılınca, kamyonetler geri dönüşüm fabrikasına gönderildi.

Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'ndeki 3 kilometrelik Kıdrak Yolu'nda Fethiye Belediyesi, Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) ile Liberty Hotel Likya işbirliğinde çevre temizliği yapıldı. Yaklaşık 100 kişinin 2 gruba ayrılarak yaptığı temizlik 1 saat sürdü. Katılımcılar yol kenarına atılan pet, metal, cam şişeleri, poşetleri ve evsel atıkları tek tek topladı.

ÇÖPLER GERİ DÖNÜŞÜME

Temizliğe katılan Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri toplanan 2 kamyonet dolusu çöpün yüzde 90'ının geri dönüştürülebilir olduğu tespit etti. Bunun üzerine kamyonetler geri dönüşüm fabrikasına gönderildi.

Temizlik çalışması hakkında bilgi veren TEMA Vakfı Fethiye Şube Başkanı Okyay Tirli, insanlara örnek olmayı amaçladıklarını söyledi. 100 kişinin gönüllü olarak temizlik çalışmasına katıldığını anlatan Tirli, toplanan malzemelerin neredeyse hepsinin geri dönüştürülebilir olduğunu kaydetti.

'ÇEVRE KİRLİLİĞİ YAKIŞMIYOR'

Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay da "Turizm sezonuna daha güzel ve daha temiz Fethiye sloganıyla başlıyoruz. Umuyorum ki bu çalışmalar bütün sezon boyunca devam eder. Fethiye'ye gelen yerli ve yabancı turistlerle halkımız temiz bir çevre görürler. Ölüdeniz ve Göcek bölgeleri temizliği daha fazla hak ediyor. Doğa güzelliklerinin olduğu yerlere çevre kirliliği hiç yakışmıyor. Çevrenin temiz kalması için bu tür kampanyalar yetersiz kalıyor. Bu nedenle herkesin bilinçlenmesi lazım" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fethiye Çevre Temizliğinde Toplanan Çöpler Geri Dönüşüme Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement