Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen polis memuru Halil Hamuryen için Van'ın Erciş ilçesinde tören düzenlendi.

19.07.2016 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen polis memuru Halil Hamuryen için Van'ın Erciş ilçesinde tören düzenlendi.

Ankara'dan Van Ferit Melen Havalimanı'na uğurlanan şehit Hamuryen'in naaşı, karayolu ile Erciş ilçesine getirildi.

Kaymakamlık önünde düzenlenen törene ellerinde Türk bayraklarıyla katılan ilçe halkı, sık sık terör örgütü aleyhine sloganlar atarak, FETÖ elebaşını lanetledi.

Törene 3 yaşındaki oğlu Borga ile katılan şehit eşi Özlem Hamuryen'i, yakınında bulunanlar teskin etmeye çalıştı.

Saygı duruşunda bulunulması, şehidin öz geçmişinin okunması ve İlçe Müftüsü Ziya Albayrak'ın cenaze namazını kıldırmasının ardından şehidin naaşı Çelebibağ Mahallesi'ndeki evine, oradan da mahalle mezarlığa getirildi. Şehidin naaşı, tekbir ve dualar eşliğinde defnedildi.

Definin ardından konuşan Vali İbrahim Taşyapan, Türkiye'nin çok kanlı bir kalkışma yaşadığını ve canilikte sınır tanımayanlar tarafından 200 kişinin şehit edildiğini hatırlattı.

Şehit olanlardan birinin de Hamuryen olduğunu anlatan Taşyapan, şöyle dedi:

"Hepimiz buradayız, şehit ailemizin yanındayız. Şehitlerimiz vatanımıza emanettir. Biz bir ve beraber olduğumuz sürece ki o akşam ülkemizin birliği her türlü felaketi önlemeye yetti Allah'ın izniyle. Canileri zalimleri buradan bir kez daha lanetliyorum. Devletimizin onlara vermiş olduğu üniforma ve teçhizatla yine kendi vatandaşımıza, memleketimize ve meclisimize saldırdılar. Allah her şeyi gören ve bilendir. Biz şu anda şehidimize vazifemizi yerine getiriyoruz, dualarla tekbirlerle uğurladık. Şehitlerin yerinin cennet olduğuna dair bir şüphemiz yok. Bunu da Allahımız Kur'an'ında belirtmektedir. Bize düşen bundan sonra birlik ve beraberliğimizi bir arada tutmak, kardeşliğimizi pekiştirmek, değerlerimizin kıymetini bilmek ve şehit ailelerimizin kıymetini bilmektir. Şehidimizden bir hatıra olarak tabutuna sarılmış olan bayrağını eşine ve abisine takdim edeceğim. Ben de valiniz olarak aranızdayım. Hepimiz biriz beraberiz, kardeşiz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin."

Taşyapan, konuşmasının ardından şehidin eşi ve kardeşi Bilal Hamuryen'i sakinleştirip, tabuta sarılı bayrağı teslim etti.

Cenaze törenine, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, eski AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Garnizon Komutanı Topçu Albay Murat Yalbır, Van Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement