Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla, kanaat önderleri, belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla, "Demokrasi Yürüyüşü" düzenlendi.

20.07.2016 21:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla, kanaat önderleri, belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla, "Demokrasi Yürüyüşü" düzenlendi.

Kahramanmaraş Valiliği önünden başlayan yürüyüşte, kol kola giren toplumun tüm kesiminden insanlar, FETÖ'nün darbe girişimine karşı tek yürek oldu.

"Ülkene sahip çık meydanları boş bırakma", "Millet paralel darbeye 'dur' dedi", "Demokrasiye hain kumpas", "Bu vatan bizim bu bayrak bizim", "Halk düşmanı FETÖ" ve "Vatan evlatları demokrasiye sahip çıktı" yazılı pankartları taşıyan binlerce kişi "demokrasi nöbeti"nin tutulduğu kent meydanına kadar yürüdü.

Esnaf da dükkanlarının önüne çıkarak, yürüyüşe katılan binlere alkışlarıyla destek verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Dünyaya millet olarak asil duruşun gösterildiğini anlatan Erkoç, "O gün asil milletimiz, onuru ve şerefi için asil bir duruş göstererek, canını ortaya koydu. O gün Kahramanmaraşımız ayağa kalktı. Türkiye'nin her yerinde insanlarımız ayağa kalktı. Çok şükür milli iradeye kast eden bu çeteye geçit vermedi. Allah'ın izniyle artık cuntacılar tarihe gömüldü. Bugün burada çok güzel bir fotoğraf var. Bugün burada tüm Kahramanmaraş var." diye konuştu.

"Dünya gıpta etti"

AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ise Kahramanmaraş'ın her ferdinin 6 gün boyunca kendileriyle mücadele verdiğini ifade etti.

Demokrasi nöbetinde her kesimden insanların kendilerini yalnız bırakmadığını anlatan Özdemir, şunları söyledi:

"Buradaki demokrasi nöbetinde kimi zaman Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanımız bizi yalnız bırakmadı. Kimi zaman sivil toplum kuruluşları geldi 'bir ihtiyacınız var mı?' dediler. Kimi zaman hiç kimsesi olmayan amcalarımız geldi bizimle sabahladılar. Kimi zaman 105 yaşındaki teyzelerimiz geldi. Gece geç saatlere kadar bizimle oturdular. Kimi zaman 8-9 yaşındaki minik yavrularımız geldi 'bizde şiir okuyacağız' dediler. Bunlar bu kahraman milletin evlatlarıydı."

Davasına, milletine, devletine ne kadar sahip çıkacağını gösteren kahraman milletimin her bir ferdinin darbeye karşı mücadele verdiğini, bütün dünyanın bu kahramanlığı gıpta ettiğini belirten Özdemir, "Bütün dünya, 'Ya bu Türklerin iradesi neymiş kardeşim. Bunların önünde kimse duramaz' diyor. Siz doğru olana sahip çıkıyorsunuz, siz doğru olanın peşinden gidiyorsunuz. Doğru olanlarda sizin arkanızdan geliyorlar." diye konuştu.

"Bu ülke darbelerden çok çekti"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Esat Şengül de 15 Temmuz'un Türkiye için bir demokrasi bayramı olduğuna işaret ederek, "Darbe girişiminin olduğu gün alçaklara, cuntacılara ve üniformasına ihanet edenlere karşı koyarak, bu uğurda şehit düşenlerin ruhu şad olsun." dedi.

Şengül, şöyle konuştu:

"Bu ülke darbelerden çok çekti. Demokrasiyi darbelerle yaşatmanız veya büyütmeniz mümkün değil. Bu daha önce denendi, her denendiğinde ülke bir adım geriye gitti. Bugün ülkemin tüm vatandaşları tek vücut bu cuntacılara 'dur' diyerek ülkenin muasır medeniyetler noktasına ulaşmasında önemli adım attınız. Hepinize teşekkür ediyorum."

Alevi kanaat önderlerinden Mehmet Ocak da alanı dolduran binlerce kişiye, "Değerli canlar korkmayalım." diye seslendi.

Orta Asya'dan gelirken Hz. Mevlana'nın, Hacı Bektaş-ı Veli'nin, Hacı Bayram-ı Veli'nin, erenlerin ve enbiyaların hep beraber Orta Asya'ya geldiğini anlatan Ocak, "Orta Asya'dan buraya geldik. Hep beraber bin sene önce bir çadırda yaşadık. Buradan o darbeyi yapanları ve yaptıranları kınıyoruz. Onları lanetliyoruz. Milletimiz ezilmesin. Cumhuriyetimiz bozulmasın. Tac-ı devletimiz yıkılmasın." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement