Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Kütahya'da ve Bilecik'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.

27.07.2016 00:30  Güncelleme: 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KÜTAHYA/ Kütahya'da ve Bilecik'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.

Kütahya'da vatandaşlar, kentin çeşitli noktalarından araçlarla ve yaya olarak ellerinde Türk bayraklarıyla yine meydanlara akın etti. Kent merkezindeki Zafer Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, darbe girişimini lanetleyen sloganlar attı.

Meydana demokrasi nöbeti tutmaya gelen Emin Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk halkının darbe girişiminin karşısında durarak dünya literatürünü altüst ettiğini söyledi.

Demokrasinin artık dünyanın anladığı demokrasi olmadığını belirten Karakaya, şöyle konuştu:

"Artık demokrasi faşist yönetimlerin, egemen güçlerin tanımladığı demokrasi değil. Demokrasinin tanımını Türk halkı yaptı. Bundan sonra demokrasiyi, devrimi dünyaya Türkiye öğretecek. Recep Tayyip Erdoğan bütün dünyaya bunu gösterdi. Halkıyla bir ve bütün olmayı öğretti. Halkı ona inandı. Recep Tayyip Erdoğan bir dünya lideridir. Bu böyle biline. Dünya beşten büyüktür. İçimizdeki hainler temizlenince bütün dünyadaki bütün zalimler bizden korksun. Bundan sonra bütün dünya mazlumları bizi seyretsinler."

12 Eylül 1980 darbesinde idamla yargılanan Hüseyin Acar da darbe döneminde işkenceler gördüğünü ifade ederek, "Olanlara rağmen yılmadık ve mücadeleye devam ediyoruz. Allah, emperyalizmin kucağına oturmuş FETÖ'nün hain planlarını bozdu. Biz emperyalizme karşı sürekli meydanlardayız. FETÖ'ye göz açtırmayacağız." dedi.

Vatandaşların demokrasi nöbeti Evliya Çelebi Mehter takımının gösterisiyle devam etti.

Bilecik

Bilecik'te Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, "Milli iradeye saygı ve demokrasi nöbeti"nde ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan attı.


Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuzda Türkiye'nin tarih yazdığını belirterek, Türk milletinin kutlu bir geçmişin temsilcileri, Selçuklu'nun, Osmanlı'nın şanlı mirasçıları ve Türkiye Cumhuriyeti'nin de temsilcileri olduklarını söyledi.


Geçmişle gurur duyduklarını ifade eden Yağcı, şöyle konuştu:


"Geleceğimizde çocuklarımız için gurur duyulacak şekilde bu günü yaşıyoruz, yaşam için de gerekli çabayı gösteriyoruz. Biz bir oldukça, beraber oldukça, kardeş oldukça yüreklerimiz toplu attıkça bunu tanklar da toplar da sindiremeyecektir. 15 Temmuz ülkemizde yeni bir şahlanışın, yeni bir uyanışın ve yeni bir dirilişin tarihi oldu. Bu alanları sevgiyle, hoşgörüyle, birlik ve beraberlik içerisinde bugünümüzü ve geleceğimizi kurtarmak, imar ve ihya etmek için toplandık. Sihirli güç budur. Birbirimizi eskisinden olduğundan daha çok seveceğiz."

Sanatçı Cihan Yıldız'ın seslendirdiği ilahi ve türkülerin ardından Bilecik Valisi Süleyman Elban, Yağcı ve vatandaşlar, Tevfikbey Caddesi'nde ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş gerçekleştirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement