Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla başlatılan "demokrasi nöbeti", Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de vatandaşların yoğun katılımıyla devam ediyor.

04.08.2016 23:36

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla başlatılan "demokrasi nöbeti", Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de vatandaşların yoğun katılımıyla devam ediyor.

Edirne Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde, ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, meydanlara kurulan ekranlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe girişimi sırasında yaptığı konuşmaları ve olay gecesi yaşanan görüntüleri izledi. İlahilerin okunduğu gecede, 15 Temmuz şehitleri için dua edildi.

Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da darbe yanlılarının, milletin şanlı direnişi karşısında mağlup olduğunu söyledi.

Milleti hedef alan darbe girişiminde batının çirkin yüzünün bir kez daha ortaya çıktığını aktaran İriş, "Cumhurbaşkanımız bu hain darbe girişiminde halkımızı birlik ve beraberliğe davet etmiştir. Halkımız bu çağrıya kulak vererek darbe girişiminin önünde bir set olmuştur. Darbeciler ve onların arkasındaki şer güçlere bir ders verilmiştir. Ancak bu darbe girişimini hazırlayan sebepleri de ortadan kaldırmak gerekir. Ülkemizde en büyük fitne yuvası ABD'nin kontrolündeki İncirlik hava üssüdür. Bu fitne yuvası darbenin merkez üssüdür ve kapatılmalıdır" diye konuştu.

Kırklareli

Kırklareli Vilayet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla "Recep Tayyip Erdoğan" şeklinde slogan attı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu gecede, dualar edildi.

Vatandaşlar daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TRT-1 de katıldığı canlı yayın programını izledi.

AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin zor günleri geride bıraktığını söyledi.

Darbe girişiminin ardından vatandaşların demokrasiye sahip çıktığını belirten Çiler, Türk milletinin birliğini ve dirliğini bozmaya hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci bir talimatına kadar meydanlarda olmaya devam edeceklerini aktaran Çiler, Türk milletinin dünyaya güzel bir ders verdiğini sözlerine ekledi.

"Demokrasi nöbeti"ne, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kayhan Türköz de katıldı.

Tekirdağ

Tekirdağ'da valilik binası önünde toplanan vatandaşlar, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Darbe girişimi sırasında şehit olanlar ve yaralananlar için dua eden vatandaşlar, zaman zaman tekbir getirdi. Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, darbe karşıtı sloganları attı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement