Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Yerköy ilçesinde, FETÖ'nün darbe girişimine tepki olarak çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi" düzenlendi.

04.08.2016 23:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yerköy ilçesinde, FETÖ'nün darbe girişimine tepki olarak çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi" düzenlendi.

İstasyon Meydanında gerçekleştirilen mitingde, kurulan stantta şehitler için Kur'an-ı Kerim ve mevlit okundu. Okunan dualar sonrası halk konseri verildi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran Yerköylüler, sloganlarla darbe girişimini protesto etti.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, mitingde yaptığı konuşmada, Türk milletinin ilk dakikadan itibaren darbeye karşı çıktığını belirtti.

Darbeyi önleyen sivil direnişin, tüm İslam dünyası başta olmak üzere mazlumlara umut olduğunu ifade eden Başer, "Darbe girişiminin yaşandığı gece aziz Türk milleti sokaklara çıkarak demokrasiye sahip çıktı. Aziz milletimizin bu kararlı tutumu karşısında hainler emellerine ulaşamamışlardır. Allah bir daha böyle durumla bizleri karşılaştırmasın." dedi.

Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu da yaşanan darbe kalkışmasında akla hayale gelmeyen şeylerin yaşandığını belirterek, bu sıkıntılı dönemin halkın karşı koymasıyla bertaraf edildiğini söyledi.

Mitinge Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, cumhuriyet savcıları Enver Eroğlu ve Bünyamin Sarıtürk ile siyasi partilerin temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement